Eurolliga

El Regal Barça iniciarà aquest divendres contra el CSKA l'assalt a la seva segona Eurolliga

El Regal Barça afrontarà a partir d'aquest divendres contra el CSKA de Moscou (TV3, 18 h) la seva onzena Final Four de l'Eurolliga. Només n'ha guanyat una, la que es va disputar al Palau Sant Jordi el 2003. Després d'haver demostrat amb escreix el seu potencial a Europa, els blaugranes saben que ara és l'hora de la veritat. L'equip de Xavi Pascual s'ha entrenat aquest dijous a la tarda al pavelló de París-Bercy abans de fer l'assalt al seu segon ceptre continental.

Actualitzat
Joan Carles Navarro, l'únic supervivent del Barça que va conquerir l'Eurolliga el 2003, ha admès el paper de favorit de l'equip culer, una afirmació que sustenta en els grans resultats obtinguts pels blaugranes aquesta temporada. "Si el Barça és favorit? Els resultats així ho han dit. Aquest any hem aconseguit grans resultats tant en l'Eurolliga com en la Lliga ACB, però si no acabes guanyant títols, llavors tot s'oblida", ha recordat. "Tothom diu que som favorits, més que res pels números que oferim i l'estil de joc que hem fet fins ara, però si no ho repetim a partir d'ara, no ens servirà de res", ha insistit.

Aprendre dels errors del passat

Amb independència d'això, el Barça ja ha guanyat aquesta temporada tots els títols que ha disputat i Navarro ha indicat que per guanyar el CSKA de Moscou, els barcelonistes han d'aprendre dels errors comesos en la semifinal de l'any passat. Llavors, el Barça va engegar a rodar en els minuts finals el gran treball realitzat i va perdre per 78-82. "Ens hem preparat bé, crec que hem de jugar amb paciència, perquè ells tenen molta experiència, són d'aquests equips que sempre juguen igual, vagin a dalt o a sota al marcador. L'important és trobar la línia que ens ha portat fins aquí", ha assegurat.

Les claus per guanyar el CSKA

Navarro creu que el Barça necessita "imposar una bona defensa" i intentar jugar al contraatac. "Suposo que intentaran jugar més controlats, però no ho sé, perquè a vegades planteges els partits d'una manera i les coses no surten com les has previstes", ha dit. Els canvis que s'han produït a l'equip amb relació a l'any passat han beneficiat el joc del Barça, segons Navarro. "Estem molt contents de com s'han adaptat tots els jugadors nous", ha insistit.

Un Regal Barça més reforçat

L'escorta s'ha referit a la gran aportació en la pintura d'Erazem Lorbek, Terence Morris o de Boniface Ndong, però també del joc exterior amb Ricky Rubio i Pete Mickeal. "Feia molts anys que estàvem junts i, els que han arribat, no els ha costat gens integrar-se", ha dit. Per Navarro, guanyador de l'Eurolliga el 2003, ha recordat que aquella temporada va ser fantàstica per a l'equip de bàsquet barcelonista. "Ara també se'ns presenta un gran repte, hem treballat molt per ser aquí i cal gaudir del moment", ha insistit.

París li deu un títol al Barça

El de Sant Feliu no vol recordar les males experiències del passat, com aquell tap il·legal de Vrankovic sobre Montero, que va impedir al Barça conquistar l'Eurolliga el 1996, també a París. "Això queda molt lluny, jo em quedo amb les anteriors semifinals guanyades, però cada any és diferent. Espero que no passi res estrany i puguem tirar endavant aquest partit", ha dit.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut