ACB

El Regal Barça derrota l'Unicaja al Palau (96-82) i s'apunta el primer triomf en el "play-off" de semifinals de l'ACB

El Regal Barça ha derrotat l'Unicaja en el primer partit del "play-off" de semifinals de l'ACB (96-82). Tots dos equips han sortit molt endollats i amb un elevat encert en els llançaments. El conjunt malagueny ha plantat cara i ha marxat al descans amb avantatge (44-48). A la represa, els blaugranes han protagonitzat un tercer període per emmarcar. Gràcies a una forta defensa i a ràpids contraatacs, els homes de Xavi Pascual han capgirat el marcador. Tot i un intent de reacció andalusa, el triomf s'ha quedat al Palau.

Si algú coneix bé el Regal Barcelona, aquest és Aíto García Reneses. Ha sorprès tothom no fent la defensa agressiva que s'esperava i ha plantejat un partit obertament ofensiu amb una defensa en zona que ha descentrat els barcelonistes. Si Navarro i Mickeal havien aconseguit un total de 29 punts en la primera part, entre Neal i Dowdell eren 25, però els malaguenys havien transformat cinc triples més que el conjunt de Xavi Pascual. Contra pronòstic, el Barça perdia per quatre en acabar els primers vint minuts: 44 a 48.

Però la sortida dels blaugranes en el segon temps ha estat d'aquelles realment imparables. Navarro, amb els seus triples, torpedinava una i altra vegada la defensa de l'Unicaja i els seus companys l'han acompanyat en totes les seves accions. La diferència ha arribat ben aviat, els 17 punts de diferència, i pràcticament ha deixat sentenciat el partit. Cal destacar que l'àrbitre català Joan Carles Mitjana ha dirigit el partit número 800 a l'ACB.