El Regal Barça continua sense aixecar el cap i perd amb el Bilbao a la pròrroga 78-83

Setmana negra per al Regal Barça. El conjunt blaugrana ha acusat l'eliminació a l'Eurolliga en mans del Panathinaikos i ha encaixat aquest dissabte al Palau una derrota a l'ACB que el deixa encara més tocat. Els de Xavi Pascual han caigut amb el Bilbao Basket 78-83 en un partit que han tingut controlat fins ben entrat l'últim quart. Els bascos, però, han forçat la pròrroga en els darrers segons i ja a la pròrroga han aprofitat el desconcert en les files culers. Amb aquesta ja són dues les derrotes del Regal Barça al Palau aquesta temporada. Malgrat tot, els blaugranes es mantenen líders en solitari.

Amb la baixa de Navarro, Xavi Pascual ha sorprès fent sortir Joe Ingles i Kostas Perovic en l'equip inicial. L'aposta li ha anat bé al Regal Barça, i de la mà d'un inspirat Joe Ingles ha començat a agafar el comandament del partit amb un parcial d'inici de 9-0. L'equip visitant, entrenat per Fotsis Katsikaris, ha reaccionat, tot i que a la fi del primer període encara perdia de set punts (19-12).

En el segon període, el conjunt blaugrana, molt concentrat i ficat en el matx, ha ampliat els avantatges fins a una màxima renda de 17 punts (40-23). El Bizkaia Bilbao Bàsquet ha pogut ajustar el marcador fins al 42-30 del descans, amb els punts del base Aaron Jackson.

Els culers abaixen els braços

El parcial a favor de l'equip biscaí ha seguit augmentant i s'ha col·locat fins a un 42-35 que ha estat només l'inici d'una reacció que no culminaria fins a l'últim quart. I és que els blaugranes s'han anat desdibuixant a mida que passaven els minuts i el partit ha entrat en una dinàmica tediosa, tal com reflecteix el parcial de 8-11 d'aquest període.

L'apatia dels locals ha obert la porta del partit a un Bilbao que ha vist la seva oportunitat i, per descomptat, no la desaprofitada. Un parcial de 0-6 ha acostat els bascos a només tres punts (50-47) i ha estat aleshores quan el Barça ha intentat evitar l'ensopegada. Els catalans han reaccionat amb una estirada final (66-60 i 68-62) que semblava deixar el partit sentenciat, però una nova aparició d'Aaron Jackson -màxim anotador amb 21 punts- ha forçat la pròrroga amb els vuit punts finals que forçaven la pròrroga.

El base, inspirat, ha sabut liderar el Bilbao amb la col·laboració de Vasileiadis des del perímetre i ha continuat castigant la cistella blaugrana. El Barça, per contra, ho ha errat tot malgrat la bona feina d'Ingles i ha vist com el Bilbao s'escapava fàcilment fins al definitiu 78-83.