El Regal Barça cau a Vitòria i es queda sense revenja i sense liderat (87-80)

El Regal Barça visitava, amb aires de revenja, el Buesa Arena, l'escenari on, fa només uns quants mesos, els vitorians es van alçar amb el títol. Però l'equip de Xavi Pascal no ha pogut treure's l'espina perquè ha tornat a encaixar una derrota en un partit que tenia guanyat (87-80). En un duel d'alt voltatge entre els dos finalistes de l'última temporada, els blaugranes han arribat a dominar de 12 punts en l'últim quart, però el Caja Laboral ha reaccionat de la mà de San Emeterio, que ha tornat a ser decisiu i s'ha convertit en el botxí d'un Barça que cedeix el liderat al conjunt basc.

El Regal Barça ha trigat 2 minuts i 18 segons a entrar en el partit, just després d'un rapidíssim temps mort de Xavi Pascual amb un parcial inicial de 5 a 0 en contra. Ricky Rubio ha jugat els minuts més explosius de la temporada i el joc interior ha produït en atac, fet que ha permès capgirar ràpidament el marcador. Brad Oleson, amb 15 punts en la primera part, era la referència de l'atac local. S'hi han vist jugades pròpies dels dos equips millors de la competició, i un parell de decisions errònies dels àrbitres han fet enrabiar els bascos, que amb accions com la de Barac, un 2,17 capaç de creuar tota la pista com si fos un base, han mantingut el frec a frec en el marcador. Al descans, s'hi ha arribat amb un ajustat 35 a 34 que ho deixava tot per decidir.

A la segona part de nou un altre inici fred del Barça ha obligat Xavi Pascual ha parar el joc amb només 1 minut i 55 segons disputats. El Barça ha tornat a oferir grans minuts amb Mickeal entrant en joc. I el Caja Laboral s'ha encès de nou amb les decisions dels àrbitres i fins i tot Dusko Ivanovic ha rebut una tècnica desqualificant per les seves protestes i ha hagut de veure l'últim quart des del túnel de vestidors. Però el guió s'ha tornat a repetir. Els locals han agafat embranzida quan eren 12 per sota (59-71) i han infringit un parcial de 26 a 9 als blaugranes que ha resultat definitiu. Barac, Teletovic i sobretot San Emeterio han jugat uns minuts finals de somni, mentre que pel Barça s'ha trobat a faltar Navarro en els instants tan decisius. Amb aquesta derrota, els blaugranes cedeixen el liderat de l'ACB precisament al Caja Laboral.