Eurolliga

El Regal Barça cau a Atenes (76-74) i haurà de guanyar dijous si vol forçar el cinquè i definitiu partit al Palau

El Panathinaikos va derrotar el Regal Barça en el tercer assalt dels quarts de l'Eurolliga (76-74). Amb 22.000 persones a l'OAKA, Ricky Rubio va assumir el protagonisme anotador, amb un Navarro molt marcat. Fotsis sobresortia en l'equip grec, que va marxar al descans amb avantatge (33-29). A la represa, tres triples seguits dels culers van tornar a equilibrar el marcador. En l'últim quart, tot i tenir fe en el triomf, els blaugranes no van estar encertats en els moments decisius. Ara, els de Xavi Pascual han de guanyar dijous si volen forçar el cinquè i definitiu matx al Palau.

La determinació i l'encert de Ricky Rubio no va ser suficient per treure endavant un partit en una pista on gairebé 20.000 espectadors van donar alè als jugadors del Panathinaikos, especialment a Dimitris Diamantidis, que va tornar a erigir-se en el jugador determinant del partit (18 punts, 13 faltes forçades, 25 de valoració). El partit es va decidir en l'últim quart. El Barcelona, amb més fe que encert, li va donar la volta a la situació i va arribar a dominar (61-63), a menys de sis minuts per al final, però Diamantidis va dirigir llavors amb mestratge i va encertar des del tir lliure per no donar opcions als barcelonistes. Va sortir tan tensionat el Barcelona, que no va controlar l'atac dels grecs.

Obradovic va tornar a ordenar una defensa mixta sobre Joan Carles Navarro i, sense tot just temps per reaccionar, els de Xavi Pascual ja perdien per set punts de diferència (11-4). Mike Batiste va fer el que va voler per la zona blaugrana. Va posar en pista Ingles, per un pressionat Navarro, i cinc punts d'Anderson li van donar aire als blaugranes (11-9). Una defensa zonal, que va desconcertar els grecs, i un major control del rebot per part del Barcelona van equilibrar una mica les coses (16-13).

A la sortida del segon quart, el Barça va viure els seus millors minuts. Amb dues cistelles consecutives de Morris, els blaugranes es van posar per davant en el marcador. Panathinaikos caminava desconcertat amb la defensa alternativa plantejada per Pascual, qui, per contra, no trobava solucions en atac. Quan Obradovic va trobar la tecla per atacar la defensa blaugrana, sobretot amb l'encert d'Antonis Fotsis, els grecs van tornar a escapar-se (28-22). Navarro, emmanillat, va seguir sense aparèixer i un triple de Lakovic va maquillar el resultat per al seu equip, que només perdia per quatre punts (33-29) al terme del primer temps. Tres triples consecutius del Barça, dos de Ricky i un altre d'Anderson, van permetre als blaugranes posar-se per davant en el marcador (37-38), tot i que el joc interior dels catalans, liderat per Fran Vázquez, tenia molts problemes per defensar Batiste a la pintura i Fotsis al perímetre.

Com en el segon partit, els àrbitres també van tenir la seva quota de protagonisme en assenyalar una tècnica a Navarro per simular una falta d'atac, una penalització que va servir als grecs per desenganxar-se en el marcador i escapar-se amb sis punts d'avantatge al final del tercer quart (55-49). A l'hora de la veritat, i davant els continus errors des del tir lliure, el Barça va buscar el llançament exterior.

Va aparèixer Morris, que va anotar-ne dos, i també Lakovic i Ricky. Un robatori del base del Masnou va permetre a Ingles situar el seu equip per davant (61-63), però aquest va ser l'últim avantatge blaugrana. A partir de llavors, el partit va estar en mans de Diamantidis, de les seves accions amb Batiste i del seu encert des del tir lliure. La diferència es movia entre els tres i el punt d'avantatge per als grecs i mancant dos segons Lakovic va fallar un dels dos tirs lliures per buscar un impossible.

Dijous el Barça tindrà tota la tensió per superar el Panathinaikos. Si ho aconsegueix, la setmana que ve es jugarà al Palau la possibilitat d'accedir a la Final a Quatre que es disputarà al Palau Sant Jordi, si falla, el campió haurà quedat destronat.