Ral·li Dakar

El Ral·li Lisboa-Dakar se suspèn per la falta de seguretat i les amenaces terroristes a Mauritània

La cadena France Télévisions, encarregada de transmetre el Ral·li Lisboa-Dakar, ha anunciat que l'edició 2008 de la prova queda definitivament suspesa per la manca de seguretat en les etapes que s'havien de disputar a Mauritània. Aquest anunci s'ha avançat a la roda de premsa oficial que ha ofert tot seguit el director general del ral·li, Etiene Lavigne. Després de l'atemptat de la nit de Nadal i les amenaces de grups terroristes, el portaveu de l'executiu francès, Laurent Wauquiez, havia demanat als pilots i organitzadors que no anessin a Mauritània.

Actualitzat

Els últims atemptats, amb quatre ciutadans francesos morts, i les amenaces de grups terroristes van fer saltar les alarmes. El govern de Mauritània va anunciar que afegia 2.000 soldats més per evitar qualsevol problema, però la declaració de Wauquiez ha obligat els responsables de la cursa a prendre decisions sobre el traçat. El ral·li començava a Portugal, feia quatre etapes al Marroc i entrava a Mauritània, amb un total de vuit etapes.

L'amenaça terrorista al Dakar

Els últims incidents violents del ral·li es remunten a l'any 1993, quan un camioner va ser metrallat a Mali, i al 1996, quan un camió va trepitjar una mina al Sàhara. Fins ara, les autoritats mauritanes han aconseguit mantenir la seguretat dels pilots i no han dubtat a l'hora de recomanar la neutralització d'etapes quan no han vist les coses clares. Aquest cop, però, sembla que el govern francès té més elements de coneixement per recomanar a pilots i organitzadors que no trepitgin territori maurità. Aquest matí, Bernard Kouchner, ministre francès d'Afers Estrangers, ha afirmat que és "perillós" passar per Mauritània i esperava que l'organització del Dakar fes cas de les advertències del seu departament, com finalment així ha succeït.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut