Motor

El Ral·li Catalunya-Costa Daurada tindrà nou itinerari després de les queixes rebudes

La prova variarà el seu recorregut després de les queixes dels alcaldes del Priorat, que van demanar que el ral·li no passés per la seva comarca
Eduard Garcia
Ral·li Catalunya-Costa Daurada

El Ral·li Catalunya-Costa Daurada estrenarà nou itinerari (Foto: rallyracc.com)

El Ral·li Catalunya-Costa Daurada estrenarà nou itinerari després que els alcaldes del Priorat demanessin que no passés per la seva comarca.

Els alcaldes prioratins es queixaven que la prova els suposava més perjudicis que beneficis, perquè s'arribaven a produir destrosses en els cultius i es generava brutícia. A més, segons ells, la competició de motor no encaixava amb la seva candidatura a Patrimoni Immaterial de la Humanitat pels seus paisatges de vinyes.

La cinquantena edició d'aquest ral·li es disputarà del 13 al 16 d'octubre, amb un recorregut que combinarà terra i asfalt, l'únic itinerari mixt del mundial. El Ral·li Catalunya-Costa Daurada serà l'antepenúltima prova del mundial, amb un total de 1.430,59 quilometres i 21 trams cronometrats.

El dijous 13 d'octubre, el ral·li s'iniciarà a Barcelona i es mantindrà Salou i Port Aventura World com a base d'operacions. L'endemà la prova passarà per la Ribera d'Ebre i la Terra Alta, el dissabte els pilots arribaran a Vilaplana i el diumenge correran per Pratdip, Duesaigües i Mont-roig del Camp.