El Racing torna a fallar a El Sardinero en caure davant l'Athletic de Bilbao (0-2)

El Racing va tornar a perdre a El Sardinero i s'enfonsa a la zona baixa de la classificació. L'Athletic de Bilbao va aprofitar el mal moment de l'equip càntabre, l'únic que encara no coneix el triomf al seu estadi, per imposar-se per un clar 0-2. Juan Carlos Mandiá podria tenir les hores comptades a la banqueta. D'altra banda, l'Almeria va guanyar l'Osasuna a l'Estadi dels Jocs Mediterranis (2-0), mentre que el Valladolid i el Xerez van empatar al Nuevo Zorrilla (0-0). A Mestalla, el València continua en ratxa i derrota el Saragossa 3-1. En l'últim partit de la jornada, el Sevilla va derrotar el Vila-real al Sánchez Pizjuán (3-2).

Racing, 0 – Ath. de Bilbao, 2

El Racing continua encadenant ensopegades a El Sardinero, on porta un balanç de quatre derrotes i un empat. Els aficionats locals van treure els mocadors per demanar la dimissió de l'entrenador Juan Carlos Mandiá, que continua sense trobar la clau per remuntar el vol d'un equip que va començar dominant, però que va veure com l'Athletic s'avançava amb un gol de Gurpegi abans del descans. A la represa, els lleons van ser clarament superiors i van sentenciar en el minut 74. Lacen comet penal sobre Vélez i Iraola s'encarrega de transformar la pena màxima per establir el definitiu 0-2. L'Athletic s'apropa a la zona europea, mentre que el Racing continua fregant posicions de descens.

València, 3 - Saragossa, 1

Mestalla va veure com el València sumava la tercera victòria consecutiva -la quarta en els últims cinc partits- després que els xe derrotessin el Saragossa per 3-1. Els d'Unai Emery van trencar el matx en els últims minuts de la primera part quan Villa i Pablo posaven en evidència la defensa aragonesa amb ràpides combinacions i feien el dos i el tres a zero, respectivament. Abans, en el 17, Mata havia avançat els locals en una jugada polèmica en què els de Marcelino van reclamar fora de joc. El València va continuar pressionant el Saragossa després del descans, però l'encert de López Vallejo va evitar que els xe ampliessin la golejada. Per contra, van ser els visitants els que van aconseguir retallar diferències mitjançant Abel Aguilar en el 65. El gol va esperonar el Saragossa, que va passar a pressionar els locals. Als de Marcelino, no obstant això, els va faltar encert i bones idees, i van acabar pagant la seva mala primera part.

Sevilla, 3 Vila-real, 2

El Sevilla va haver de suar de valent per derrotar el Vila-real en l'últim partit de la jornada al Sánchez Pizjuán. El partit va començar molt bé per als locals i, en el minut 9, Luis Fabiano va inaugurar el marcador en la primera pilota que tocava. Però els visitants van reaccionar i Pires va fer l'empat abans de la mitja hora de partit. El Vila-real va culminar la remuntada en el minut 58 amb un gol de David Fuster. Però l'alegria li va durar ben poc a l'equip d'Ernesto Valverde. En la següent jugada, Luis Fabiano va celebrar el seu 29 aniversari fent l'empat a dos, el seu segon gol de la nit. I sense temps per reaccionar, Kanouté, en el minut 65, va establir el definitiu 3-2, una victòria que manté els sevillistes tercers en la classificació.

Almeria, 2 – Osasuna, 0

L'Almeria no podia tenir millor inici de partit: primer minut i gol de Kalu Uche. Un autèntic gerro d'aigua freda per a l'Osasuna, que tot i aquest matiner contratemps va gaudir d'ocasions per marcar abans del descans, vom l'Almeria. A la represa, domini de l'equip d'Hugo Sánchez, que va sentenciar amb un altre gol d'Uche a les acaballes del partit. El conjunt blanc-i-vermell posa fi a una mala ratxa de tres derrotes consecutives.

Valladolid, 0 – Xerez, 0

Molt poc futbol al Nuevo Zorrilla, malgrat que el Valladolid va ser qui més va buscar la porteria contrària, tot i que amb nul·la efectivitat. Els locals van merèixer millor premi, però al final es van haver de conformar amb un punt davant un Xerez que va jugar els últims minuts amb un home menys per l'expulsió de David Prieto per doble groga.