El Racing fa història i passa per primer cop a les semifinals de Copa tot i empatar a San Mamés (3-3)

El Racing de Santander ha fet història i s'ha classificat per a les semifinals de la Copa del Rei per primer cop en 96 anys, tot i empatar a San Mamés davant l'Athletic de Bilbao (3-3). Els cantàbrics han fet bo el 2-0 de l'anada, però han patit més del que s'esperaven. Al minut 25, els de Caparrós havien igualat l'eliminatòria amb gols d'Amorebieta i Iñaki Muñoz. En la represa, Duscher ha retallat distàncies tot i que Susaeta ha tornat a donar emoció amb el 3-1. Tchité i Serrano han sentenciat.

Partit molt emocionant i trepidant a San Mamés. L'Athletic estava obligat a remuntar el 2-0 de l'anada que tenia a favor l'equip cantàbric. I els de Caparrós han sortit amb molta empenta. Abans de la mitja hora, els bascos ja han igualat l'eliminatòria. Al minut 18, Amorebieta ha inaugurat el marcador després de rematar de cap una falta, que ha executat Yeste. Només sis minuts després, l'àrbitre Fernández Borbalán ha assenyalat penal a favor de l'Athletic per una entrada sobre Llorente. Iñaki Muñoz no ha perdonat i ha fet pujar el 2-0 que igualava l'eliminatòria de quarts.

Amb incredulitat el Racing ho ha hagut d'assimilar i s'ha vist obligat a reaccionar, tot i que venien amb la intenció de no deixar sorprendre's. Fins al descans, ha destacat un xut de Colsa des de la mitja lluna que ha passat per sobre la porteria d'Aranzubía.

En la represa, Duscher ha fet tocar de peus a terra als bilbaïns amb el 2-1 al minut 53, gràcies a una bona assistència d'Òscar Serrano. A partir d'aquí el partit s'ha trencat i s'ha convertit en un continu d'anades i vingudes. Tot i que el Racing dominava l'eliminatòria, els de Caparrós no han deixat de perdre l'esperança, sobretot, quan Susaeta ha tornat a donar vida als lleons amb el 3-1, tres minuts després de la diana de Duscher. Novament, però San Mamés s'ha quedat emmudit. Al minut 72, Tchité ha sentenciat amb el 3-2. El Racing encara ha tingut temps per fer el tercer, obra d'Òscar Serrano, ja en temps de descompte.

D'aquesta manera, amb 96 anys de vida del Racing, l'equip cantàbric es classifica per primera vegada en la seva història per a les semifinals de la Copa del Rei.