Hoquei gel

El Puigcerdà goleja el Barça en la final de la Copa del Rei i revalida el títol (6-1)

El Puigcerdà s'ha proclamat campió de la Copa del Rei d'hoquei gel en derrotar a la final el Barça per un contundent 6-1. L'equip ceretà ha revalidat el títol i s'ha convertit en el conjunt espanyol amb més copes, 11 en les 36 edicions disputades, una més que el Jaca, el seu rival en les semifinals. Excepte en el primer període, en què el Barça ha aguantat bé defensivament, el partit ha estat dominat amb rotunditat pels ceretans, que han rematat a la porteria contrària més del doble de vegades que el seu rival.

El Puigcerdà ha demostrat el seu ofici en el partit i, per això, ha optat per no ser gaire ambiciós al principi, ha deixat passar els minuts fins que el seu rival ha començat a flaquejar i quan més lluitava el Barça per acostar-se al marcador, l'ha sentenciat.

Aquesta dinàmica explica perquè ha trigat tant a arribar el primer gol, en el minut 17, gràcies a una acció de Pablo Muñoz a passada de Tomas Pokrivcak.

El Puigcerdà ha continuat molt contundent en defensa i ambiciós en atac, i ja en el segon període ha anotat el 2-0 per mitjà de Bastién Tona, que ha aprofitat una passada d'Yvann Bellido quan el Barcelona estava en inferioritat numèrica. Amb 2-0 en contra, el Barça ha canviat de joc, no li quedava més remei, ha atacat amb decisió i ha posat en problemes el Puigcerdà. Muñoz ha gaudit de la millor ocasió per acostar el seu equip al marcador, però ha fallat quan pràcticament només havia d'empènyer el disc a la porteria.

El Puigcerdà no ha donat temps per més i ha sentenciat el partit en la següent jugada, que ha culminat Peter Filip després d'una combinació de Tomas Pokrivcak i Peter Kotlaric.

El tercer període ha estat una exhibició del Puigcerdà contra un rival que no creia en les seves opcions i que ha vist com els gironins marcaven dos gols més en només deu minuts, per mitjà d'Orlando Pereiro i Tomas Pokrivcak, tots dos després de jugades trenades per gairebé tots els seus companys. Vitaly Kulikov, a passada de Xavier Ortega, ha marcat el 5-1 per al Barça i en l'últim minut de partit, després d'una acció de Kotlaric, Bellido ha tancat el marcador.

Abans del partit, que ha estat presenciat per uns 400 espectadors, s'ha lliurat el trofeu de campió de Segona Divisió nacional al Mil·lenni de Logronyo, club que, molt probablement, renunciarà a pujar a la màxima categoria.