El PSG perdona la vida a un Reial Madrid afortunat que s'assegura el pas matemàtic per als vuitens de final (1-0)

El campió francès ha dominat i ha desaprofitat nombroses ocasions per marcar, però ha perdonat i els blancs s'han imposat amb un solitari gol de Nacho Fernández

David CarballoActualitzat

El futbol ha estat injust i cruel amb el PSG i, en canvi, molt generós amb el Reial Madrid. L'equip de Rafa Benítez ha sumat un triomf immerescut al Bernabéu amb un gol afortunat de Nacho Fernández i s'ha assegurat el bitllet matemàtic per als vuitens de final. El que no han pogut evitar els locals és un comiat amb xiulets de la seva afició, descontenta amb la pobra imatge del seu equip.

L'inici del partit al Bernabéu ha estat d'allò més accidentat. Primer Isco i Aurier han xocat de cap  i tots dos futbolistes han hagut de ser atesos durant una bona estona fora del terreny de joc. Tot i el brutal impacte, han pogut seguir en acció. En canvi, qui ha hagut de demanar el canvi poc després ha estat Marco Verratti per culpa d'una rebrincada en un turmell.

La baixa del migcampista italià del PSG, peça bàsica en els esquemes de Laurent Blanc, no ha afectat el joc del campió francès. Ben al contrari, la primera part ha estat un monòleg dels visitants, que han passat per sobre d'un Reial Madrid molt defensiu i poruc. El clar domini del PSG no s'ha traduït en gols i després de perdonar nombroses i clares ocasions per marcar, el Madrid s'ha avançat en una acció afortunada. Nacho, que acabava d'entrar en el lloc de Marcelo, que ha patit una lesió muscular i és dubte per al clàssic, ha aprofitat una errada de la defensa i una mala sortida del porter Trapp per inaugurar el marcador.

El PSG ha posat el futbol, però el Madrid, el més important, el gol, i de forma miraculosa s'ha arribat al descans amb el mínim avantatge madridista. Rabiot, amb un xut que s'ha estavellat al pal, Ibra en dues ocasions, i Cavani, en una altra ocasió claríssima que Varane ha salvat sota pals, han perdonat en uns primers 45 minuts de clar domini parisenc.

La insistència de Di María, sense premi

En la represa, les forces s'han igualat, tot i que el PSG ha buscat amb una mica més d'insistència l'empat, però sense la fluïdesa ofensiva de la primera part. Di María, en el seu retorn al Bernabéu, ho ha intentat fins i tot buscant un gol olímpic però el seu servei de córner molt tancat s'ha estavellat al pal. El Madrid ha buscat la sentència en algun contraatac i de nou Di María ha tingut l'última ocasió per empatar amb un xut de falta que ha estavellat al travesser.

El millor joc del PSG no ha tingut el premi merescut i el Madrid ha sumat un triomf tan immerescut com valuós que el situa com a líder en solitari del grup i amb la classificació matemàtica per als vuitens de final de la Champions. Tot i la victòria, el públic del Bernabéu ha acabat xiulant el seu equip.