Jean-Claude Blanc, director general del PSG
Futbol

El PSG investiga el descobriment de fitxatges ètnics i promet sancions

El club francès ha obert una investigació interna per descobrir possibles fitxatges amb criteris ètnics i promet sancions una vegada s'estableixin les responsabilitats

Actualitzat

El PSG ha explicat que va descobrir fa cosa d'un mes que s'utilitzaven criteris ètnics per fitxar joves promeses. El club francès ha llançat una investigació interna i promet sancions una vegada s'estableixin les responsabilitats.

El director general del club, Jean-Claude Blanc, ha confirmat que l'entitat va saber fa un mes l'existència de fitxes en què es catalogava els jugadors en quatre categories: francès, magrebí, antillà i africà, segons han publicat en una doble entrevista els diaris francesos "L'Équipe" i "Le Parisien" avui, divendres.

Blanc ha apuntat que "ningú" i "en cap moment" s'ha comunicat a la direcció que s'utilitzaven aquestes fitxes i ha explicat que dos advocats externs al club ho estan investigant, i n'esperen resultats d'aquí a dues setmanes.

Tot i això, el director general ha admès que l'any 2014 van rebre "una alerta sobre declaracions ambigües en una reunió del departament de formació" de Marc Westerloppe, responsable de la captació de joves promeses des de l'any 2013.

Segons les filtracions de "Football Leaks", Westerloppe va considerar en aquesta reunió que hi havia "massa antillans i africans" al club i que la direcció volia més francesos.

Blanc, en l'entrevista publicada aquest divendres, explica que va convocar Westerloppe al 2014 per saber si les seves "ambigües declaracions" eren veritat, però "ho va desmentir amb precisió" i al final de la trobada es va estimar que "no hi havia proves per acomiadar-lo, ni tan sols per sancionar-lo".

El director ha assegurat que el president del club francès, Naser Al-Khelaïfi, no estava llavors al corrent de la situació, i només se'l va avisar quan la direcció va tenir coneixement de la situació fa un mes, a través dels periodistes que els van aportar proves que es recorria a fitxes amb criteris ètnics.

La ministra d'Esports francesa, Roxana Maracineanu, ha avançat aquest divendres en declaracions a l'emissora FranceInfo que, si són certs els rumors, els fets podrien comportar "sancions disciplinaries, fins i tot penals".

La legislació francesa penalitza amb cinc anys de presó i 300.000 euros de multa la "recollida o el tractament de dades de caràcter personal que inclouen, directament o indirectament, orígens de persones racials o ètnics".

Anar al contingut