Zlatan Ibrahimovic celebra un gol en una imatge d'arxiu (Reuters)
Futbol internacional

El PSG guanya la lliga francesa quan falten vuit jornades amb una golejada d'escàndol sobre el cuer

L'equip francès és el primer de les grans lligues europees a proclamar-se campió aquesta temporada. I ho ha fet marcant nou gols al cuer de la lliga francesa, el Troyes. Dels nou, quatre han estat d'Ibrahimovic.

El París Saint-Germain ha conquerit aquest diumenge el seu sisè títol de lliga, quart consecutiu, quan encara resten vuit jornades per acabar la lliga francesa. Després de l'empat de divendres del segon, el Mònaco, amb el Reims (2-2), l'equip que entrena l'exblaugrana Laurent Blanc necessitava un triomf per assegurar el campionat. El PSG ha guanyat, i amb autoritat, al cuer. El Troyes, equip que la propera temporada jugarà a la segona categoria del futbol francès, ha encaixat nou gols en la visita del campió.

En el minut 13 Edinson Cavani ha obert el marcador. En el 17, ha marcat Javier Pastore i en el 19 ho ha fet Adrien Rabiot. En la segona part, el protagonisme ha estat per a Zlatan Ibrahimovic, autor d'un "hat-trick" en deu minuts. Saunier Mathieu en pròpia porta, Cavani amb el seu segon gol de l'enfrontament i Ibrahimovic per tancar el seu pòquer golejador han fet la resta de gols.

El PSG, que aquesta setmana ha passat als quarts de final de la Lliga de Campions eliminant el Chelsea, té 25 punts d'avantatge a la general sobre el Mònaco. El seu balanç, després de 30 jornades disputades, és de 24 victòries, 5 empats i només 1 derrota. És el primer equip de les cinc grans lligues europees (Alemanya, Anglaterra, Espanya, França i Itàlia) de proclamar-se campió aquesta temporada.