Maite Fandos, regidora d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona, va donar detalls a l'Efectivament
Jocs Olímpics

El projecte Barcelona-Pirineu 2022 inicia el tram decisiu per convertir-se en candidatura olímpica

La desfeta de la candidatura olímpica de Madrid 2020 obre les portes a la candidatura de Barcelona-Pirineus per acollir els Jocs d'hivern del 2022. Així ho va reconèixer la regidora d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona, Maite Fandos, al programa "Efectivament". El projecte ja està definit, i es presentarà pròximament el Comitè Olímpic Espanyol.

Actualitzat
La desfeta de la candidatura olímpica de Madrid 2020 obre les portes a la candidatura de Barcelona-Pirineus per acollir els jocs d'hivern de 2022. Així ho va reconèixer la regidora d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona, Maite Fandos, al programa "Efectivament". El projecte ja està definit, i es presentarà pròximament el Comitè Olímpic Espanyol.

Fandos ha admès que l'eliminació de Madrid a la cursa per organitzar els Jocs del 2020 dóna opcions a Barcelona, però avisa que el projecte és ferm i que s'hauria continuat plantejant en el cas que Madrid hagués estat escollida per als Jocs d'estiu, potser de cara a la següent convocatòria. La regidora d'Esports de Barcelona ha destacat el bon concepte que es té de Barcelona en els cercles esportius després dels últims esdeveniments organitzats, com ara els X-Games o el Mundial de Natació.   

La precandidatura Barcelona-Pirineus 2022 s'ha de ratificar al ple de l'Ajuntament de Barcelona a final de mes, i al novembre ha de ser validada pel COE abans de converir-se en una candidatura oficial. L'elecció final es farà el 31 de juliol del 2015 a Kuala Lumpur.   

Oslo serà una de les rivals
 
Si finalment el COE aprova la participació de Barcelona-Pirineus per la candidatura als Jocs d'Hivern del 2022, una de les concurrents serà Oslo. La capital noruega va votar en referèndum la seva participació. El "sí" va obtenir un 55,1% dels vots. Noruega ja va acollir el1994 els Jocs de Lillehammer.
 
Al marge d'Oslo, les altres possibles candidates són Zakopane (Polònia), Lviv (Ucraïna) i Munic, que també té previst fer un  referèndum entre els ciutadans abans de decidir si tira endavant el projecte. La localitat suïssa de Saint-Moritz també va fer una votació popular per decidir la seva participació el passat mes de març i el resultat va ser negatiu. 
Anar al contingut