Imatge de l'Itàlia-Alemanya (Efe)
Futbol

El primer ministre d'Eslovàquia denuncia l'Itàlia-Alemanya de l'Eurocopa sub-21 per ser una "farsa"

El partit, que va acabar 1-0, va donar la classificació a les dues seleccions implicades en detriment d'Eslovàquia

Actualitzat

A l'Eurocopa sub-21 que es disputa a Polònia no li falta polèmica. Aquest dilluns, el primer ministre d'Eslovàquia, Robert Fico, ha publicat una carta oberta al president de la UEFA, Aleksander Ceferin, per denunciar el partit que enfrontava Itàlia i Alemanya el dissabte passat, i que va acabar 1-0. 

La victòria d'Itàlia per la mínima va donar la classificació a Alemanya, que va passar a semifinals com a millor segon classificat amb un average de +4 gols. Una victòria d'Itàlia per dos gols hauria significat la classificació d'Eslovàquia com a millor segon de la fase de grups, amb 6 punts i un average de +3. D'altra banda, un empat o la victòria d'Alemanya hauria deixat fora Itàlia, que no arribaria als 6 punts, i per tant també hauria estat positiu per a Eslovàquia.

D'aquesta manera, Fico ha explicat a la carta que aquest partit va ser una "farsa orquestrada pels jugadors de seleccions experimentades", i que "alguns no estaven preparats" pel bon torneig que estava fent la seva selecció. D'altra banda, el primer ministre eslovac ha expressat el seu desig perquè "aquest incident sigui investigat per la UEFA i es creïn normes per al pròxim torneig que prioritzin l'esforç esportiu per sobre de pactes injustos".

Anar al contingut