Rafael Campanero és el president d'honor del Còrdova. (Foto: EFE)
Futbol

El president d'honor del Còrdova revela que el Reial Madrid els va primar per guanyar el Barça la temporada 1971-72

Rafael Campanero, dirigent de l'entitat andalusa fa 42 anys, ha explicat a l'agència EFE que el Reial Madrid va abonar 100.000 pessetes a cada jugador per guanyar el Barça en la penúltima jornada de la temporada 1971-72. Aquella victòria dels andalusos per 1 a 0 va donar el títol de Lliga als blancs

Actualitzat

El president d'honor del Còrdova CF, Rafael Campanero, dirigent de l'entitat fa 42 anys, ha revelat a l'agència EFE que el Reial Madrid va abonar 100.000 pessetes a cada jugador blanc-i-verd per guanyar el F. C. Barcelona (1-0) en la penúltima jornada de la temporada 1971-1972, cosa que va donar el títol de Lliga als blancs.

El Còrdova tornarà a jugar aquest dissabte al Camp Nou en Lliga després de 42 anys i, amb motiu de la seva tornada, EFE ha reunit dos protagonistes d'aquell últim Barça-Còrdova: el seu mandatari, Rafael Campanero, i un dels capitans d'aquella plantilla, Pepe Escalante.

Campanero, als seus 88 anys, recorda amb nostàlgia aquells dos últims partits contra el Barcelona a Primera, "sobretot el de l'Arcàngel", que va significar que el Reial Madrid guanyés el campionat d'aquella temporada 1971-72 gràcies a la victòria (1 -0) del Còrdova, que ja estava descendit matemàticament.

Aquell Còrdova familiar li va acabar traient la lliga al Barcelona dels Rexach, Asensi, Rifé o el porter cordovès Miguel Reina, pare de Pepe Reina. "Aquell partit em va costar un disgust i me'n podria haver costat molts més", ha subratllat Campanero, ja que el llavors secretari general tècnic del Còrdova, Antonio Martínez, ex del Reial Madrid, li havia fet arribar de part de "Don Antonio Calderón", gerent blanc, la proposta de "donar-li una prima als jugadors del Còrdova" per derrotar el Barcelona. En concret, van ser vint primes, amb un import total de 100.000 de les antigues pessetes per a cada jugador de la plantilla cordovesa.

Anar al contingut