Motor

El president del Circuit de Barcelona-Catalunya, Vicenç Aguilera, critica les decisions de l'Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona ha decidit retirar de forma progressiva les seves ajudes al Circuit de Barcelona-Catalunya fins a eliminar-les, i ha renunciat a acollir una etapa del Ral·li Catalunya. Dues decisions que no han agradat a Vicenç Aguilera.

Actualitzat

Vicenç Aguilera, president del Circuit de Barcelona-Catalunya i també del clúster de la indústria d'automoció de Catalunya que aglutina la major part del sector, ha definit al programa "Més 3/24" del canal de notícies 3/24 el circuit com una "infraestructura estratègica, pal de paller de l'esport del motor, i ens dona el coneixement de Barcelona i Catalunya arreu del món. L'any 2015, es coneixia primer a Catalunya per la Fórmula 1 i desprès per la política. El 2016 ha canviat, es coneix més per la política"

El màxim responsable del circuit ha explicat que "tenim la pista ocupada 328 dies l'any. M'agradaria veure una altra instal·lació esportiva al país d'aquest nivell amb aquesta ocupació. La utilització de la pista és molt intensa, amb esdeveniments de gran envergadura. Tenim 3 Mundials (Fórmula 1, MotoGP, Ral·li Cros)".

Els elevats costos de la Fórmula 1 fa que el circuit no els puguin compensar amb els ingressos que l'esdeveniment genera. Una problemàtica compartida pels gran circuits europeus. Per això necessita una aportació pública de les institucions que, per part de l'Ajuntament de Barcelona es veurà reduïda de forma gradual fins desaparèixer del tot l'any 2020. "No volen continuar ajudant que hagi grans premis de Fórmula 1 i Motociclisme al circuit", ha dit Aguilera dels responsables municipals que lidera l'alcaldessa Ada Colau.

Per Aguilera, també és una errada de l'equip municipal no haver mantingut l'etapa a la ciutat del Ral·li Catalunya: "Vaig trobar que era una decisió desequilibrada. La prova del Mundial de Ral·lis de tot el mon que s'ha vist més a televisió l'any 2016 va ser la de Barcelona, amb tota la imatge de Montjuïc. Perdem oportunitats. Les oportunitats passen una vegada, duies, però no cada dia. No crec que el camí que seguim sigui correcte".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut