Wang Jianlin, flanquejat per Gil Marín i Cerezo, durant la presentació de l'acord amb l'Atlètic (Reuters)
Wang Jianlin, flanquejat per Gil Marín i Cerezo, durant la presentació de l'acord amb l'Atlètic (Reuters)
Futbol

El president de Wanda reconeix que l'Atlètic de Madrid "no dona diners sinó que els crema"

El president i fundador del grup Wanda ha reconegut al Fòrum Econòmic de Davos que la seva inversió a l'Atlètic de Madrid no és rendible

Ramon AngladaActualitzat

Wang Jianlin, el president i fundador del grup Wanda ha admès aquest dimecres al Fòrum Econòmic Mundial de Davos que la seva inversió a l'Atlètic de Madrid "no dona diners, sinó que els crema", encara que ha reconegut que el futbol li permet accedir a nous negocis. Jianlin, considerat l'home més ric de Xina i propietari del 20% d'accions del club matalasser, ha acudit al Fòrum de Davos per contestar preguntes al públic i no per participar activament en cap taula rodona.

L'empresari xinès ha explicat que invertir en futbol no és rendible, com pot ser fer-ho en el sector immobiliari o de l'entreteniment. Tal com ha dit que li agraden més "els diners que l'esport", aquest li permet arribar a altres mercats a què seria molt difícil d'accedir d'una altra manera. Per ara, Wanda ja és un dels sis principals patrocinadors de la FIFA i, recentment, ha començat a invertir en ciclisme.

Jianlin va fundar Dalian Wanda el 1988 i atresora una fortuna d'uns 30.000 milions d'euros, segons la revista Forbes. A banda de les accions a l'Atlètic de Madrid, participa en el sector immobiliari, en la indústria cinematogràfica i ha començat a invertir en el sector hospitalari xinès i en una companyia d'internet, tot i que sense explicar si espera competir amb Google o Microsoft.

Anar al contingut