Andrea Agnelli va ser elegit fa poc president de l'ECA (Reuters)
Futbol internacional

El president de la Juventus, Andrea Agnelli, inhabilitat 12 mesos per la seva relació amb els ultres

El màxim dirigent del club torinès ha estat sancionat també amb una multa de 20.000 euros per mantenir presumptament contactes amb alguns ultres pertanyents a la 'Ndrangheta (màfia calabresa) i haver afavorit la revenda d'entrades a l'estadi

Actualitzat

El president de la Juventus de Torí, Andrea Agnelli, ha estat aquest dilluns inhabilitat 12 mesos d'"activitats rellevants de la directiva del club", pel Tribunal Nacional de la Federació de Futbol Italiana de Futbol (FIGC), en el procés contra el màxim mandatari de la entitat torinesa per relacions amb els ultres.

El Tribunal de la FIGC, que durant deu dies ha estudiat les propostes d'inhabilitació sol·licitades pel fiscal Giuseppe Pecoraro, ha decidit a més sancionar amb una multa de 300.000 euros a la Juventus, segons ha informat l'organisme judicial italià mitjançant un comunicat oficial.  

Agnelli, que va ser recentment elegit com a president de l'Associació de Clubs Europeus (ECA), ha estat sancionat per mantenir presumptament contactes amb alguns ultres pertanyents a la 'Ndrangheta (màfia calabresa) i haver afavorit la revenda d'entrades a l'estadi. El dictamen del Tribunal Nacional de la FIGC preveu 12 mesos d'inhabilitació a Agnelli, més una multa de 20.000 euros.

En aquesta sentència, també ha estat condemnat a 15 mesos d'inhabilitació i una multa de 20.000 euros a l'exdirectiu de la Juve Francesco Calvo, actual responsable de l'Àrea de Negoci Global del FC Barcelona.

Un cop s'ha fet pública la sanció, la Juventus ha reaccionat i ha emès un comunicat oficial per anunciar que presentarà un recurs:

Anar al contingut