Latorre, entregant les fotos i un tros de senyera a Puigdemont (@FEEC_cat)
Alpinisme

El president Carles Puigdemont rep Ferran Latorre al Palau de la Generalitat

El passat 20 de juny, Latorre es va convertir en el primer català que assolia els 14 vuitmils que hi ha al planeta.

Actualitzat

L'alpinista Ferran Latorre va convertir-se, el passat 20 de juny, en el primer català capaç de coronar els catorze vuitmils de la Terra, amb l'ascens a l'Everest. Tres setmanes després, el català continua sumant reconeixements per la seva fita. Ara, el català ha estat rebut pel president Carles Puigdemont al Palau de la Generalitat, acompanyat del president de la FEEC, Jordi Merino, i del president de l'UE Vic, Jaume Anglada.

Un Latorre emocionat, que ha entregat a Puigdemont un quadre amb diferents fotografies i un tros de la senyera que ha portat durant els darrers vuitmils, ha declarat que "a qualsevol català, li fa molta il·lusió que el seu president el rebi i, més, en un lloc tan emblemàtic com aquest", i ha volgut expressar agraïment "a tot el país" per ajudar-lo "en una tasca que, de vegades, és solitària".

D'altra banda, Puigdemont ha assegurat que, per ell, és "un veritable privilegi poder rebre el primer alpinista català que fa tots els vuitmils", i ha definit Latorre com a "digne representant d'una bella tradició catalana que implica milers de persones i vincula país, muntanya, paisatge, territori, esforç, superació... els valors sobre els quals volem edificar la societat del futur".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut