El positiu de Tyson Gay fa perdre la medalla a tot l'equip de relleus dels Estats Units (Reuters)
Atletisme

El positiu de Tyson Gay invalida la medalla de plata de l'equip de relleus dels Estats Units de Londres 2012

El Comitè Olímpic Internacional ha confirmat la desqualificació del relleu 4 x 100 masculí dels Estats Units dels Jocs de Londres 2012 per dopatge

Actualitzat

Un dels cinc membres de l'equip nord-americà, Tyson Gay, va ser sancionat per dopatge i tots els seus resultats han estat anul·lats des del juliol del 2012. El dia de la final olímpica, els Estats Units van quedar segons, darrere de Jamaica, que va batre el rècord mundial amb Nesta Carter, Michael Frater, Yohan Blake i Usain Bolt deixant-lo en 36 segons i 84 centèsimes. La tercera plaça va ser per a Trinitat i Tobago, que ara passarà a ser plata, mentre que França, que va ser quarta, tindrà la medalla de bronze.

Amb aquesta decisió la resta de l'equip --Kennith Ryan Bailey, Jeffery Demps, Justin Gatlin, David Petrell Kimmons i Darvis Patton--, haurà de seguir els mateixos passos que el seu company i tornar la medalla.

Després de col·laborar amb la investigació, la sanció de dos anys va quedar reduïda a només un i Tyson Gay torna a ser a les pistes des de l'estiu passat.

Anar al contingut