Futbol

El polèmic arbitratge de Paradas Romero beneficia el Madrid i deixa en entredit les tesis del "Villarato"

El Madrid va complir amb el guió previst. El visitava l'Sporting de Gijón i havia de guanyar com fos per mantenir el liderat de la Lliga. I va guanyar, per 3-1, però el cert és que algunes controvertides decisions arbitrals de Paradas Romero el van acabar beneficiant. El 2-1 va arribar precedit d'unes claríssimes mans de Van der Vaart en el control i abans del tercer i definitiu gol d'Higuaín l'àrbitre andalús es va empassar un penal d'Arbeloa sobre Diego Castro. Després d'aquest polèmic arbitratge favorable als blancs, els impulsors del "Villarato" han quedat en evidència.

Actualitzat
Els jugadors de l'Sporting, Preciado i els aficionats asturians sabien quin era el guió per donar la sorpresa al Bernabéu. No calia jugar de tu a tu amb el Madrid, però sí donar algun ensurt de tant en tant. I, sobretot, jugar amb els nervis dels blancs. Que el "Pipita" Higuaín ho provaria era previsible, que Cristiano Ronaldo buscaria omplir les seves estadístiques i alguna cosa més, també. I que si el partit continuava amb empat a 0 al descans, hi hauria xiulets i intranquil·litat. I així va ser.

Era moment, doncs, d'apel·lar a la història, que explica el passat per ajudar a entendre el present. Per exemple, pensar en "el gol de l'ex". David Barral, que va militar al Reial Madrid Castella, va fer tres gols al costat de Soldado, Granero o Negredo la temporada 2005-2006 a Segona Divisió, però es va haver de buscar la vida fora de la casa blanca. Ahir va deixar la seva firma al Bernabéu i va omplir d'esperances els asturians.

Però tothom té un passat, i també l'àrbitre andalús Paradas Romero. La mateixa temporada que Barral jugava al Castilla, Paradas era un dels àrbitres més polèmics de Segona i ja va xiular un penal inexistent a favor dels blancs en un partit contra el Numància. Ahir, el cop de mà al Madrid va ser triple.

Punt 1: la falta que va suposar el gol de l'empat de Rafael Van der Vaart és, si més no, dubtosa. Punt 2: l'holandès va fer una recepció de voleibol que el va habilitar per marcar el gol de l'empat. I punt 3: després del gol de Xabi Alonso que va situar el 2 a 1 en el marcador del Bernabéu, l'àrbitre va ignorar un penal d'Arbeloa sobre Diego Castro. En la jugada posterior, el Madrid resolia el matx amb gol d'Higuaín, mentre, a Barcelona, algun diari buscava la resposta a una campanya denigrant: ara toca "Florentinato."

Indignació a l'Sporting

A l'Sporting l'arbitratge de Paradas Romero no els va fer tanta gràcia. El tècnic Manolo Preciado va explicar que des de la seva posició no havia pogut veure amb claredat la jugada del 2-1 en què Van der Vaart controla la pilota amb les dues mans, però el porter Juan Pablo va ser molt més contundent: "No entenc com l'àrbitre no va poder veure una acció tan clara". El porter assegura que si l'àrbitre hagués anul·lat aquesta jugada el partit hauria pogut acabar de manera ben diferent. La premsa asturiana també ha carregat durament aquest diumenge contra l'actuació del col·legiat andalús, a qui fan responsable de la derrota del conjunt de Gijón.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut