El Pohang Steleers i el Mazembe completen els equips que disputaran el Mundial de clubs a Abu Dhabi

Aquest dissabte s'han classificat per al Mundial de clubs, que es jugarà al desembre a Abu Dhabi, els dos clubs que faltaven, el Mazembe congolès i el Pohang Steelers, de Corea del Sud. Els sud-coreans s'han imposat per 2 a 1 a l'Al-Ittihad, de l'Aràbia Saudita, en la final de la Lliga de Campions asiàtica. Els tres gols s'han fet a la segona part. Els Pohang Steelers només s'enfrontarien amb el Barça en el cas que tots dos equips es classifiquessin per a la final. El primer partit del Pohang serà, precisament, contra el Mazembe congolès, que s'ha imposat al Heartland nigerià en la final de la Champions africana.

A Tòquio, el Pohang Steelers ha conquerit la seva tercera Lliga de Campions asiàtica en derrotar per 2 a 1 els àrabs de l'Al-Ittihad. Hyung-Ho Jung, en el minut 57, i Hyung-Il Kim, en el 66, han estat els autors dels gols dels Steelers, mentre que Mohammed Noor ha retallat distàncies en el 74.

El campió de la Champions africana ha estat més disputat. La final, que es juga a doble partit, s'ha decidit pel doble valor dels gols en camp contrari. En l'anada, disputada a Owerri, el Heartland nigerià es va imposar al Mazembe per 2 a 1. Però en la tornada, els congolesos han derrotat el Heartland per 1 a 0 gràcies a un solitari gol d'Ekanga en el minut 73.

En els pròxims dies, la FIFA sortejarà els partits preliminars d'aquesta competició. Fins ara, només se sabia que el torneig d'Abu Dhabi començarà el 9 de desembre amb el duel entre l'Al Ahli dels Emirats Àrabs Units i l'Auckland City neozelandès. El guanyador d'aquest partit s'enfrontarà amb un dels tres campions de la CONCACAF (Atlante mexicà), Àfrica (Mazembe) i Àsia (Pohang Steelers), el dia 12. Un dia abans, s'enfrontaran els altres dos equips d'aquest grup de tres equips que encara no tenen partit assignat.

El vencedor del partit del dia 12 serà el rival del Barça en la semifinal del 16 de desembre, a les 20.00 hores a Abu Dhabi, 17.00 hores a Barcelona. L'altra semifinal, prevista per al dia 15, enfrontarà l'Estudiantes de la Plata argentí i el guanyador del xoc que s'haurà jugat el dia 11.

La final del torneig està prevista per al diumenge 19 de desembre, a les cinc de la tarda, hora catalana, a l'estadi Zayed d'Abu Dhabi.