Barça

El planter del Barça abandona la Masia després de 31 anys i es trasllada a la Ciutat Esportiva

Després de 31 anys vetllant pels fruits del planter del Barça, la Masia tanca les portes. Serà de manera provisional, perquè hi volen posar les oficines del club i possiblement un restaurant. De fet, els residents s'hi estaran fins que acabin el curs escolar. Però l'acte oficial de tancament de temporada i, per tant, de tancament de la Masia com a residència del futbol de formació blaugrana ja es va fer ahir, amb presència de Sandro Rosell. El president blaugrana va celebrar el primer aniversari com a màxim mandatari amb els que somien a convertir-se algun dia en jugadors del primer equip.

Actualitzat
La Masia de Can Planas es va construir el 1702. Dos segles i mig més tard, el 1950, va passar a ser propietat del Barça. En principi, s'hi van instal·lar les oficines. I el 20 d'octubre de 1979 es va inaugurar com a residència per als jugadors de les categories inferiors. Des d'aleshores han estat molts els que hi han passat, i no només futbolistes. 31 anys han donat per a molt, i des de les primeres promocions, amb Esteve Fradera o Guillermo Amor, han estat molts els que han arribat al primer equip. Molts més han quedat pel camí. Altres han acabat fins i tot ocupant totalment el podi de la Pilota d'Or.

Entre uns i altres destaca un Josep Guardiola que va començar a la Masia al costat de Tito Vilanova. Les carreres futbolístiques els van separar, per tornar a ajuntar-los uns anys més tard a la banqueta del millor Barça de la història. Aquest any hi han viscut... nens. Però aquests i tots els que hi han passat abans han coincidit en dues coses: l'objectiu comú de triomfar al Barça i el sentiment de la Masia com una família.

Seran recordades les cantades de nadales a la Masia, amb Josep Lluís Núñez, el president que la va fer realitat, i uns quants jovenets que han passat de coristes anònims a estrelles mundials del futbol, com un tímid Iniesta o un rialler Valdés.

Els 610 metres quadrats de la Masia, dividits en dues plantes, tindran a partir de la temporada que ve una altra destinació. S'havia parlat de fer-hi una seu social, traslladar-hi oficines i fins i tot instal·lar-hi un restaurant. De moment, aquestes seran les últimes setmanes amb la Masia plena. Quan tornin de les vacances, els que ho facin, s'instal·laran a la nova Masia, un edifici de nova construcció a la mateixa Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí, amb capacitat per a més residents, i fins i tot la possibilitat que el primer equip del Barça hi faci les concentracions prèvies als partits. Per fora deixarà de ser una masia. Per dins, continuarà amb el mateix esperit.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut