Fórmula 1

El pilot de Fórmula 1 Jules Bianchi ha mort

El pilot francès feia nou mesos que estava en coma i en estat crític després del terrible accident que va tenir al circuit de Suzuka, al Japó

Actualitzat

5 d'octubre del 2014, circuit de Suzuka, al Japó. La pluja inunda l'asfalt i el deixa impracticable. Els dubtes sobre si aturar o no la cursa planen sobre la direcció de cursa quan el Sauber d'Adrian Sutil surt de pista en un revolt. Comencen els treballs per retirar el monoplaça immediatament, i, just en aquell moment, Jules Bianchi perd el control del seu Marussia al mateix lloc i acaba impactant contra la grua que s'enduia el Sauber accidentat.

Operat d'urgència al Japó i posteriorment traslladat a l'hospital de la seva ciutat natal, Niça, el jove pilot, de només vint-i-cinc anys, ha "deixat de lluitar per la vida", com ha comunicat la seva família a través de les xarxes socials.

Després de ser provador per Force India i sempre lligat a l'òrbita de Ferrari, Bianchi va aconseguir fer-se un lloc en la màxima categoria de l'automobilisme quan va passar a ser pilot titular de l'escuderia Marussia, el 2013. De fet, els únics punts que ha fet l'equip en tota la seva història els va aconseguir justament el francès en el Gran Premi de Mònaco del 2014, en obtenir un meritori novè lloc.

La família de la Fórmula 1 es torna a vestir de dol vint-i-un anys després de les dues últimes víctimes a bord d'un monoplaça. Va ser en el dramàtic Gran Premi de San Marino del 1994, en què van morir els pilots Roland Ratzenberger i el tricampió del món brasiler Ayrton Senna en dos dies consecutius.

L'asturià Fernando Alonso i altres pilots com Valteri Bottas o l'equip Manor, on corria Bianchi quan va patir l'accident, han fet diverses piulades en record del seu company de graella.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut