Perú ja va acollir el Dakar en el 2012 i 2013
Dakar

El Perú demana tornar a ser part del recorregut del Dakar el 2018

El director de la prova, el francès Etienne Lavigne, va assegurar durant l'última edició que "somia" amb un Dakar que travessi l'Argentina, Xile, el Perú, l'Equador i Colòmbia, que es diria "Dakar Pacífic".

Actualitzat

El govern del Perú ha sol·licitat tornar a formar part del Dakar l'any que ve, en una carta del seu primer ministre, Fernando Zavala, adreçada al director d'aquesta prova, el francès Etienne Lavigne. En el document, l'executiu peruà ofereix crear una comissió multisectorial per negociar i coordinar les condicions en què el territori peruà tornaria a ser part del traçat del Dakar.

El Perú ja va acollir el Dakar en el 2012 i 2013, i va cancel·lar la seva participació en l'edició de 2016 sis mesos abans de la sortida, a causa de les fortes inundacions que podia causar el fenomen el Niño. Aquell any, el Dakar va quedar acotat a l'Argentina i Bolívia. A més, el pas del Dakar va suscitar moltes crítiques per haver danyat suposadament uns geòglifs centenaris dibuixats en el desert de la costa sud peruana, a prop de les famoses línies de Nazca.

Durant l'última edició del ral·li, Lavigne, va dir que "somia" amb un Dakar que travessi l'Argentina, Xile, el Perú, l'Equador i Colòmbia, que es diria "Dakar Pacífic".

Anar al contingut