El Perfumerías Avenida s'imposa a l'Spar Citylift i s'emporta la Copa de la Reina de Girona (80-76)

L'Uni Girona ha tingut el partit a favor gràcies a un segon quart excel·lent, però l'agressivitat defensiva i una gran Silvia Domínguez han capgirat el partit en la segona part

L'Uni Girona haurà d'esperar almenys un altre any per alçar el títol de campiones de la Copa de la Reina. En la final, celebrada a la seva pròpia ciutat aquest diumenge, el Perfumerías Avenida s'ha imposat gràcies a un tercer quart explosiu que ha fet anar per terra tota la feina de les amfitriones, que han arribat al descans amb clares opcions de victòria. La gran artífex de la victòria salmantina ha estat la base Silvia Domínguez, que ha fet 25 punts, 12 dels quals han estat en el tram fatídic per a les amfitriones.

El matx ha començat amb nervis i molt respecte per totes dues bandes, que sacrificaven el risc en atac en favor de la intensitat defensiva. En un calc de la semifinal contra el Vitòria, les gironines no trobaven l'encert en el llançament, però ho solucionaven els problemes amb el poder físic d'Ibekwe i de Coulibaly, que s'han mostrat molt actives i han protagonitzat lluites espectaculars amb Beard. Des de l'exterior, Rosó Buch ha començat ha entrar tirs i a assistir amb criteri. Tot i així, les catalanes han patit per mantenir la igualtat en el primer quart, amb només un punt per sota (17-16).

Tot ha canviat en el segon quart. La maquinària de l'Uni ha començat a funcionar i els triples de Rosó, Peters i Ibekwe han engegat un joc total que ha desconcertat el Perfumerías, i el parcial ha estat excel·lent, amb un 30 a 41 al descans.

Però l'equip de Salamanca ha tornat del vestidor amb l'instint assassí connectat al màxim. Quatre punts de Leo Rodríguez en els primers segons han ampliat l'avantatge local a 15 punts, però, a partir d'aquí, una pressió molt agressiva de les jugadores de Miguel Ángel Ortega els ha permès paralitzar l'atac de l'Uni, recuperar moltes pilotes i córrer al contraatac. Domínguez ha tingut en Givens i en Souza les seves millors aliades per arribar un parcial de 17 a 0 , i la sagnia no s'ha aturat fins que Noemí Jordana ha pogut connectar un triple.

El domini del Perfumerías, però, no s'ha pogut revertir. Ha començat l'últim quart amb un 61 a 56 a favor, i, a més, amb un rival al davant que ja no s'ha retobat amb si mateix fins que ha estat massa tard. L'Uni ha arribat a perdre de 13, però l'orgull l'ha salvat de deixar-se anar del tot. En uns últims segons d'aturades constants, ha aconseguit creure una altra vegada, tot i que ja era massa tard, i la Copa ha acabat escapant-se a Salamanca per només quatre punts (80-76).