Ibrahimovic i Beckham són dos dels jugadors mediàtics del PSG. (Foto: Reuters)
Futbol

El París Saint-Germain, un projecte ambiciós amb ganes d'instal·lar-se a l'elit

El París Saint-Germain és un equip sense la solera d'altres grans europeus, però de la mà dels petrodòlars aspira a instal·lar-se ben aviat al primer esglaó de l'elit continental. La seva última presència en una final europea va ser precisament contra el Barça, a la final de la Recopa del 1997, que es van endur els barcelonistes (1-0) amb un gol de Ronaldo. Ara compta amb tres exblaugranes a les seves files: Ibrahimovic, Motta i Maxwell.

Actualitzat
El París Saint-Germain és un equip sense la solera d'altres equips europeus, però de la mà dels petrodòlars aspira a instal·lar-se ben aviat al primer esglaó de l'elit continental. La seva última presència en una final europea va ser precisament contra el Barça, a la final de la Recopa del 1997, que es van endur els blaugranes (1-0) amb un gol de Ronaldo.  

Fundat l'any 1970, el París Saint-Germain sorgeix de la fusió de dos clubs per solucionar el que semblava un greuge històric: que els títols del futbol francès se'ls ventilessin entre equips molt allunyats de la capital com ara el Saint-Etienne, el Marsella o el Nantes. El PSG va tenir una primera època daurada a mitjans dels 90, quan amb jugadors com Georges Weah o David Ginola a les seves files, van arribar a guanyar la Recopa del 1996 i van arribar a la final de l'edició següent. Allà es van trobar amb el Barça de Bobby Robson, que es va imposar 0-1 amb un gol de penal del brasiler Ronaldo.

El Barça es va treure d'aquesta manera l'espina que tenia clavada amb el PSG, que els havia eliminat l'any 1995 als quarts de final de la Champions. Era la temporada posterior a la decepció d'Atenes i aquella eliminació va marcar un punt significatiu en l'ocàs del Barça de Cruyff.

Un equip farcit de cracs

El París Saint-Germain és actualment un club ambiciós, especialment des que el Fons d'Inversió de Qatar n'és el propietari i Nasser Al-Khelaifi, el president. Gràcies als petrodòlars, han arribat al club els argentins Lavezzi i Pastore, el tècnic Carlo Ancelotti i aquest estiu passat Zlatan Ibrahimovic i Thiago Silva. I a l'hivern un altre internacional brasiler, Lucas Moura, i el mediàtic David Beckham. Material de sobres per construir un gran equip. A diferència d'altres quartfinalistes europeus, només els falta temps per cohesionar el projecte. Tot i això, el PSG comanda de moment la Ligue 1 amb quatre punts de renda sobre el Lió.

Ibrahimovic, màxim golejador de la Lliga francesa amb 24 gols, és sens dubte el màxim estendard de l'equip. El suec, que va ser expulsat en l'anada dels vuitens de final davant del València, no podrà jugar el partit d'anada per sanció. Amb ell, a l'equip hi ha dos exblaugranes més, Thiago Motta i Maxwell.    
Anar al contingut