Futbol

El pare de Neymar, acusat d'agredir periodistes a la festa d'aniversari del crac blaugrana, rep el suport del Barça

L'home es va encarar als càmeres de televisió i als fotògrafs, i la tensió va arribar al contacte físic, amb la conseqüent expulsió de mitja dotzena de reporters. El club ha donat suport al pare del jugador

Ramon LlubiàActualitzat

La premsa de Madrid denuncia aquest dissabte que la festa d'aniversari de Neymar, que es va celebrar la nit de divendres al restaurant discoteca Nuba de Barcelona, va acabar marcada per un incident desagradable quan el pare del jugador "va perdre els nervis" i va agredir "la premsa" que s'havia congregat a l'entrada del local.

Cap a la una de la matinada, Neymar pare es va assabentar de la presència de mitja dotzena de reporters i va sortir a la porta a demanar-los que marxessin. Això, pel que s'observa en la gravació que Deportes Cuatro ha distribuït i a la qual TV3 ha tingut accés, només va servir per animar els periodistes a fer-li preguntes i a gravar-lo. Ell es va limitar a repetir que era una vergonya que no deixessin el seu fill gaudir la celebració en pau i a acuasr-los de no tenir respecte.

Neymar pare va marxar del local i hi va tornar diverses vegades, sempre dedicant retrets als periodistes. L'acompanyaven diverses persones, entre elles part del personal del restaurant, però en cap moment, en les imatges, s'hi reconeix el directiu blaugrana Javier Bordas ni el de Nike Álvaro Costa, tal com s'ha publicat en alguns mitjans madrilenys.

La part més tensa de l'incident es va produir quan el pare de Neymar va decidir gravar els periodistes amb el seu propi mòbil amb una actitud desafiant, de la qual aquests es van queixar. Totes dues parts van interpretar contacte físic per part dels altres, i la situació va desencadenar una sèrie d'empentes amb el resultat de l'expulsió dels càmeres i els periodistes en pocs segons. Alguns d'aquests professionals es van queixar per desperfectes causats alls seus equips de gravació.

El Barça demana respecte pels Neymar

En un comunicat, el FC Barcelona ha reaccionat davant d'aquests fets demanant respecte "per les persones que formen part de l'entitat quan declinen fer comentaris o respondre preguntes, i més encara en les seves estones de lleure" i manifesta que "el dret a la informació no pot ser incompatible amb l'obligació de respectar la llibertat de les persones i les mínimes normes d'educació". I acaba anunciant que "prendrà mesures encaminades a protegir aquests drets bàsics per a la convivència".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut