Etapa argentina del Rally Dakar 2015 (Reuters)
Motor

El Paraguai se suma a la propera edició del Dakar del 2017

Asunción, la capital paraguaiana, acollirà el tret de sortida a la primera etapa de la competició

Actualitzat

El Paraguai donarà el tret de sortida al ral·li Dakar de l'any vinent i es converteix en el cinquè país que s'incorpora a la competició d'ençà que es va instal·lar a Sud-Amèrica, l'any 2009. Asunción, la capital paraguaiana, acollirà la sortida del Dakar en una edició composta per dotze etapes, en què es passarà per Bolívia i l'Argentina per acabar a Buenos Aires.

Perú i Xile no hi seran presents

El Perú, que havia estat present al Dakar del 2012 i 2013, no participarà en la propera edició del ral·li pel seu moment polític. Actualment, el país "es troba en un període electoral en què és molt difícil concretar alguna cosa. Hem d'esperar al canvi de govern i negociar amb qui accedeixi al càrrec", afirma Marc Coma, director esportiu de la competició.

Xile, per la seva banda, queda fora del Dakar per no complir les condicions per rebre el ral·li. "Perquè el Dakar passi per un país necessita el suport del 100% del govern i ha d'anar acompanyat d'un pagament econòmic. Aquestes dues situacions no s'han donat a Xile", explica Coma.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut