Futbol internacional

El Paraguai elimina el Brasil en els quarts de final de la Copa Amèrica als penals (0-2)

El Brasil ha seguit el mateix camí que l'Argentina i ha quedat eliminat en els quarts de final de la Copa Amèrica. La "canarinha", actual defensora del títol, no ha estat capaç de fer cap gol al Paraguai en el duel celebrat a La Plata. El partit ha acabat amb empat a zero gràcies a la bona actuació del porter del Valladolid Justo Villar, que s'ha convertit en l'heroi del seu país. En la tanda de penals, els brasilers no n'han transformat cap. Elano, Thiago Silva, André Santos i Fred han fallat els seus llançaments. En canvi, Estigarribia i Riveros han marcat pel Paraguai, que accedeix a les semifinals. El Brasil, amb aquesta eliminació, marxa de l'Argentina amb més pena que glòria.

Primer l'Argentina i ara el Brasil han fet bo allò de "tant va el càntir a la font". Amb un futbol ronso no han passat dels quarts de final i s'han acomiadat de la Copa Amèrica.

El Brasil ha dominat clarament el Paraguai, però amb absoluta nul·litat ofensiva. Neymar, el desitjat de Mou, ha hagut de canviar els gols per les lamentacions. Raons no n'hi faltaven. I quan els atacans brasilers xutaven, amb més o menys criteri, allà hi havia el porter Justo Villar. L'actuació del paraguaià ha estat clau en la classificació del seu equip. Villar se n'ha fet un tip.

I a falta de gols, tots dos equips, ja a la pròrroga, han tingut una baralla d'aquelles que fan història. Cops de peu, empentes i alguna cosa més han acabat amb l'expulsió del brasiler Lucas Leiva i el paraguià Alcaraz.

Final de la pròrroga i una tanda de penals que es podria definir com el "joc dels despropòsits" Quatre penals fallats pel Brasil i només dos gols del Paraguai, que li han servit per col·locar-se a les semifinals. Tota una proesa de l'equip de Gerardo Martino.