Eurolliga

El Panathinaikos sorprèn el Regal Barça al Palau (71-75) i iguala el "play-off" de quarts de l'Eurolliga

El Panathinaikos ha assaltat el Regal Barça al Palau en el segon partit del "play-off" de quarts de l'Eurolliga (71-75). L'equip blaugrana ha començat amb una defensa agressiva que ha col·lapsat el conjunt grec. A més, els homes de Xavi Pascual han exhibit un bon joc en atac. S'ha arribat al descans amb avantatge culer (38-28). En el tercer període, Diamantidis i Sato han aparegut, i algunes decisions polèmiques dels àrbitres han descentrat els catalans, que han estat a punt de capgirar el resultat en un final d'infart. Navarro, amb 19 punts, ha estat el màxim anotador del matx. Els dos pròxims partits de la sèrie es disputaran a Atenes.

El Barça ha perdut el factor pista en un partit amb dues parts ben diferenciades. Els blaugrana han fet un bon primer temps i han imposat el seu estil sortint al contraatac i ofegant el rival amb la seva defensa. El Panathinaikos ha aguantat el primer quart, però s'ha vist desbordat en l'inici del segon parcial davant d'un Barça pletòric, amb Lakovic i Fran Vázquez com a jugadors més destacats.

Els de Xavi Pascual han tingut un màxim avantatge de 16 punts, però a un pentacampió d'Europa no el pots donar per mort i els grecs han reaccionat de la mà de Mike Batiste. Diamantidis ha fet una primera part per oblidar, i és que la defensa de Ricky Rubio i Víctor Sada li ha amargat la nit. 38-28 en el descans.

Decisions arbitrals polèmiques

Però la decoració del partit ha canviat al segon temps. Dos triples d'Anderson per començar han estat un miratge davant l'aparició de Diamantidis. El capità grec ha fet 14 punts en el tercer quart i les variants defensives d'Obradovic han oxidat l'atac blaugrana. El punt d'inflexió: una tècnica a Navarro per protestar, davant l'excés de duresa grec.

Final molt ajustat

El Panathinaikos ha capgirat el marcador en l'últim quart i ja no ha perdut més l'avantatge. A l'equip de Xavi Pascual els ha faltat la fluïdesa de la primera part i han arribat a perdre de 8 punts. Quan faltaven 23 segons per al final, Navarro ha forçat un 2+1 per acostar-se a un punt. Després d'un tir lliure de Diamantidis, i amb 71-73 al marcador, Lakovic s'ha jugat un triple que els podia haver donat la victòria. Ara tocarà guanyar un partit a Atenes, com a mínim, la setmana vinent.