Ral·lies

El nou Dakar del 2009 constarà de 9.000 quilòmetres i passarà per l'Argentina i Xile

Aquest dimarts s'ha presentat el recorregut del nou Dakar, que l'any que ve es farà a l'Argentina i Xile. Aquest Dakar a la sud-americana començarà el 3 de gener a Buenos Aires i acabarà també a la capital argentina el 18, després de 9.000 quilòmetres, 6.000 dels quals, cronometrats i dividits en quinze etapes. La principal novetat d'aquest canvi d'escenari serà les etapes marcades per l'altura dels Andes, una variant del perfil inèdita en les etapes africanes. Els pilots poden pujar fins als 4.000 metres i fins i tot trobar neu.

El mes de gener passat, les amenaces terroristes que pesaven sobre el Dakar van obligar a suspendre el mític raid. El futur de la prova es va posar en entredit, però la solució era canviar-la de continent. Aquest dimart s'ha presentat a París el recorregut del Dakar 2009, un Dakar que, tot i conservar el nom de la capital senegalesa, correrà a molts quilòmetres del Llac Rosa, a l'Argentina i Xile.

9.000 quilòmetres entre el 3 i el 18 de gener

La prova constarà d'uns 9.000 quilòmetres de recorregut. Sortirà el 3 de gener de la plaça de la República, a Buenos Aires, i, 15 dies més tard, el 18 de gener, acabarà també a la capital argentina. Entre aquestes dues dates, amb una jornada de descans a la turística Valparaíso, els pilots creuaran l'Amèrica del Sud fins a l'Oceà Pacífic, i hauran de travessar la serralada dels Andes en dues ocasions, amb etapes que discorreran a més de 4.000 metres d'altitud i a 40 graus de temperatura.

Ja no serà a l'Àfrica; les dunes del Sàhara ja no seran les protagonistes, però el Dakar 2009 promet les mateixes dosis d'aventura de sempre. A pilots com els catalans Nani Roma i Marc Coma, que han estat presents en la presentació a París, els ha encantat el nou recorregut de la prova.