El Barça d'Ernesto Valverde ha arrencat la temporada amb quatre victòries consecutives (EFE)
Barça

El nou Barça de Valverde va prenent cos a partir de la victòria

Amb el paper estel·lar de sempre de Leo Messi, autor de 8 dels 13 gols en aquest inici de curs, i amb la recuperació de la millor versió d'Andrés Iniesta i del croat Ivan Rakitic, el conjunt blaugrana ha sumat quatre triomfs consecutius, tres a la lliga i un a la Champions

Ignacio Ávila/EFEActualitzat
El Barça d'Ernesto Valverde va prenent cos, amb el paper estel·lar de sempre de Leo Messi, autor de 8 dels 13 gols en aquest inici de curs, però amb la recuperació de la millor versió d'Andrés Iniesta i del croat Ivan Rakitic, més determinant que mai. A tots ells se suma la ràpida adaptació de Nelson Semedo, un dels nous fitxatges de l'equip, que va omplir d'energia la banda dreta blaugrana, zona en la qual el fitxatge més car de la història del Barça, Ousmane Dembélé, també va mostrar davant la Juventus algunes de les seves condicions en la seva primera titularitat.

Després del dubitatiu inici en la Supercopa d'Espanya, després de perdre els dos partits disputats contra el Reial Madrid, que va coincidir amb la marxa de Neymar Jr. i la falta de concreció en els fitxatges, Valverde ha anat perfilant a poc a poc l'equip. Messi, en el seu joc entre línies, brilla com sempre. El seu estat de forma és espectacular com ho va demostrar en l'estrena europea de l'equip ahir a la nit en el que va marcar dos gols i va fabricar un altre. L'argentí, a més, va poder per fi ratllar de la seva llista de porters maleïts a Gianluigi Buffon, a qui va poder batre ahir a la nit per primera vegada.

No només Messi se sent abonat pel treball dels centrecampistes, com ja ocorria en el passat amb Luis Enrique, sinó que en el cas de Rakitic, el croat ha passat a ser peça clau amb l'arribada de Valverde. Rakitic té més presència en el joc, no es limita a cobrir espais, sinó que participa en la creació i l'equip aprofita la seva arribada des de la segona línia, com va passar ahir amb el 2-0, després de recollir una pilota solta dins de l'àrea després d'una acció de Messi.

Si el croat s'ha perdut set minuts en Lliga i va ser substituït a tretze minuts del final quan el partit davant el Juventus estava resolt, Andrés Iniesta està demostrant que amb Valverde el seu paper a l'equip és també molt important. Llastat per les lesions en l'última temporada, el manxec ha tornat i de la millor manera. El Barça no pateix perquè juga a partir de la possessió, amb la pilota ningú li fa mal i si Iniesta està a bon nivell, el seu equip és dominant.

Valverde ha canviat el dibuix. El pràcticament intocable 4-3-3 s'ha convertit en un 4-4-2 asimètric, sense extrem esquerre i amb Messi a l'extrem més ofensiu del rombe. Per l'esquerra es projecta Jordi Alba, qui aprofita la seva arribada des d'enrere per generar moltes accions en atac, com s'ha demostrat en aquest inici de curs futbolístic.

Aquest Barça necessita millorar en molts aspectes, per exemple en la sortida de la pilota, com es va demostrar durant molts minuts del primer temps davant el Juventus, o en la circulació de l'equip, que va millorar a partir de l'1-0, però el punt de partida per a l'equip és òptim, ja que en ple creixement està aconseguint bons resultats. I és que en els últims quatre partits jugats (tres de Lliga i un de Champions), els blaugranes han marcat dotze gols i Marc André ter Stegen no n'ha encaixat cap.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut