El Nàstic supera el Lugo amb tres gols dels germans Emana i no es dona per vençut (2-3)

El doblet d'Stéphane i un altre gol d'Achille permeten el Nàstic encetar la segona volta amb un triomf per creure en la salvació

Oriol VidalActualitzat

El duel a l'Anxo Carro contra el sisè classificat ha començat amb un Nàstic agosarat i pressionant amunt per forçar les errades locals. Mossa ha fet lluir-se José Juan i les sensacions eren bones. Però els de Juan Merino segueixen de pega, amb la dinàmica adversa dels equips amb problemes. Als 13 minuts, un embolic dins de l'àrea petita l'ha convertit en penal l'àrbitre Pizarro Gómez, que en el típic frec a frec a la sortida d'un córner s'ha fixat en un placatge de Mossa a Iriome. Les protestes granes no han servit de res i Joselu ha batut Reina.

Una acció aïllada de Leuko podria haver significat el 2-0, però el Nàstic no s'ha arronsat, guiat per Tejera i amb l'empenta de Gerard Valentín. A tres minuts del descans, Achille Emana ha disposat de l'ocasió més clara per als tarragonins, però s'ha topat amb el travesser. El camerunès ha deixat clar que vol ser el revulsiu dels granes i als nous minuts de la represa ha generat el gol de l'empat. Una molt bon centrada seva l'ha rematada de cap el seu germà Stéphane, providencial en la primera pilota que tocava després d'entrar per Barreiro.

De l'esperança, però, s'ha passat a rebre el segon gol, obra de nou de Joselu a centrada de Jordi Calavera (m. 65). Però els Emana no es rendeixen tan fàcilment: una centrada perfecta de Valentín al segon pal ha significat el 2-2, obra d'Achille Emana, també de cap. La recta final ha estat d'infart per als granes: una sortida esbojarrada de Reina ha estat a punt de significar el triomf local, que tampoc ha arribat gràcies a una pífia tremenda de Joselu, tot sol, després d'un servei perfecte de Calavera. S'ha complert el tòpic: el Lugo ha perdonat i la victòria ha volat a Tarragona. A tres minuts per al final, Stéphane Emana ha marcat un gol providencial després d'un possible penal de José Juan a Àlex López. La reacció és possible.