Futbol

El Nàstic acomiada el 2010 enmig d'una greu crisi econòmica, esportiva i social

Un dels equips catalans que desitgen que s'acabi el 2010 el més aviat possible és el Nàstic. Els tarragonins es troben en una greu crisi econòmica, esportiva i social que s'ha anat agreujant amb el pas de les setmanes. Els tres entrenadors que s'han assegut a la banqueta al llarg de l'any, les minses quatre victòries a casa de les 21 possibles i la penúltima posició actual a la classificació de Segona Divisió han encès totes les alarmes al club grana. A més, l'entitat arrossega un dèficit superior als sis milions d'euros i una davallada en el nombre d'espectadors que van al Nou Estadi. S'espera, doncs, que el 2011 porti un necessari canvi d'aires.

Actualitzat
Les úniques quatre victòries del Nàstic al Nou Estadi al llarg del 2010 van tenir lloc al gener contra el Las Palmas, a l'abril contra el Cartagena, al juny contra l'Elx -en el partit de la salvació de la penúltima jornada- i al setembre, en la nova temporada, en el derbi contra el Girona. Un bagatge mediocre que ha condemnat l'equip a viure a la part baixa de la taula i que els va costar el càrrec a César Ferrando i a Luis César. Ara, de la mà de Joan Carles Oliva, els granes miraran de redreçar la nau.

Mantenir la categoria és essencial per a la supervivència del club, segons va afirmar el president, José María Fernández, en l'última junta general d'accionistes, on va admetre que l'entitat arrossega un dèficit superior als sis milions d'euros. Aquest deute seria impossible d'assumir si el Nàstic baixés a Segona B. I per assolir aquest objectiu es busca recuperar el suport dels aficionats, que han anat buidant les graderies del Nou Estadi paral·lelament a la crisi de resultats, fins al punt que als últims encontres només hi havien uns 2.500 espectadors.

El Nàstic començarà el 2011 penúltim, a cinc punts de la salvació, contra l'equip més fort de la categoria: el Betis (diumenge 2 de gener, a les 16 h). Després d'aquest partit quedaran 20 jornades en les quals s'haurà d'anar escalant a poc a poc fins poder respirar tranquils.
Anar al contingut