Ral·li

El mundial de constructors s'allunya de Citroën a Nova Zelanda pel domini dels dos pilots de Ford

El mundial de constructors s'allunya per Citroën en el Ral.li de Nova Zelanda. Els pilots de Ford es consoliden en les dues primeres places de la penúltima prova del campionat del món. Marcus Grönholm continua líder després de la segona jornada sobre la terra neozelandesa. El finlandès continua aprofitant la baixa de Loeb per ser el líder indiscutible d'aquesta cursa. Segon és el seu company Miko Hirvonen, a 50 segons del seu compatriota. Dani Sordo és quart a 2 minuts i 23 segons del líder. El català Xevi Pons és cinquè.
A l'acabament de la segona etapa, l'equip Ford continua dominant el Ral·li de Nova Zelanda, amb els dos pilots oficials de l'equip ocupant les dues primeres posicions. Marcus Grönholm, que ha assegurat en les sis cronometrades d'aquesta etapa, continua líder de la prova per davant del seu company d'equip Miko Hirvonen, guanyador de l'últim ral·li del Mundial. Ford podria obtenir en aquesta mateixa prova el títol mundial en l'apartat de constructors.

Els pilots de Citroën continuen en carrera, però Dani Sordo s'ha vist superat per Manfred Stohl i ara ocupa la quarta posició en la classificació del ral·li, amb un avantatge de només 15 segons sobre el català Xevi Pons, esplèndid en les últimes proves del Campionat del Món.

Al llarg de la segona etapa, en què la pluja ha posat més problemes als participants pel que fa a l'elecció de pneumàtics, molts equips han tingut dificultats.

Tot això ha afavorit Valentino Rossi, que participa en aquest ral·li amb un Subaru World Rally Car. El campió motociclista ocupa una bona tretzena posició, a 16 minuts del líder, i es mostra satisfet pel que ha après.

El Ral·li de Nova Zelanda acabarà aquest diumenge, i Rossi espera ser entre els pilots que podran arribar fins al final.