El Morabanc Andorra supera el Divina Seguros Joventut i es classifica per a la final de la Lliga Catalana de Bàsquet

En un partit de pretemporada amb ratxes irregulars de llançament, i jugadors encara lluny del seu millor moment, els andorrans han mostrat tenir més alternatives que la Penya

Daniel AlentoActualitzat

El Morabanc Andorra s'ha classificat per a la final de la Lliga Catalana de bàsquet després derrotar a la semifinal el Divina Seguros Joventut (68-80), en un partit jugat a Sant Julià de Vilatorta. L'altra finalista és el FC Barcelona Lassa, classificat directament en qualitat de vigent campió. La final es jugarà el 26 de novembre a Reus.

Tant Joventut com Andorra presentaven força baixes. Els badalonins no han pogut comptar amb el capità Sergi Vidal amb problemes a l'esquena, Alex Ruoff, amb una lesió al tendó rotulià, i Tomasz Gielo, internacional amb Polònia a l'Eurobasket juntament amb un dels fitxatges andorrans, Przemec Karnowski. A més d'aquesta baixa, el Morabanc no ha pogut alinear l'escorta eslovè Jaka Blazic, que també és a l'Eurobasket, ni a l'aler pivot Beka Burjanadze, lesionat.

Els badalonins han gaudit dels primers avantatges en el marcador gràcies al seu domini del rebot ofensiu. Jerome Jordan (11 punts, 7 rebots) ha provocat dues faltes ràpides de Moussa Diagné, amb els de Diego Ocampo carregant el joc sobre ell. Després d'un parcial de 8 a 1, l'entrenador dels andorrans, Joan Peñarroya, ha demanat temps mort. El seu equip ha començat a recuperar-se amb un 2+1 de l'ex de la Penya John Shurna (19 punts, 6 rebots) per tancar el primer quart 2 a sota, 16-14. En el segon quart, els andorrans han millorat en defensa, en un partit amb poc encert en el llançament exterior, per capgirar el marcador i arribar al descans 5 punts amunt, 27-32.

Un altre 2+1 de Shurna ha donat pas a una nova estirada del Morabanc en el tercer quart en uns bons minuts de l'aler David Walker (12 punts). La renda ha arribat a ser de 9 punts abans que un parcial de 6 a 0 donés aire al Divina Seguros al final d'aquest període, 51 a 54. A l'últim quart, un altre ex de la Penya, David Jelinek (14 punts), ha agafat el liderat dels de Peñarroya per assegurar el triomf del seu equip davant de les cistelles d'Albert Ventura i el nouvingut Saulius Kulvietis (12 punts i 6 rebots per cadascun).