La Juventus i el Mònaco busquen obtenir el primer passatge per a Cardiff (Reuters)

El Mònaco intentarà donar-li la volta a una eliminatòria molt complicada al Juventus Stadium

Els francesos viatgen a Itàlia per intentar capgirar el resultat de l'anada on van caure per 0-2 a l'Estadi Lluís II. Els "bianconeri" hauran de mantenir l'avantatge si volen arribar a una nova final dues temporades després

Joan CaubetActualitzat

Del duel entre la Juventus i el Mònaco al Juventus Stadium, aquest dimarts, a les 20.45 i en directe TV3, sortirà el primer finalista de la Lliga de Campions. Els italians, però, sembla que tenen el passatge per Cardiff més a l'abast després d'imposar-se per 0-2 en l'anada d'aquesta eliminatòria a l'Estadi Lluís II, amb dos gols del "Pipita" Higuaín.

A més, la història i l'estadística somriuen de part dels de Torí, ja que mai han desaprofitat una victòria fora de casa en l'anada d'una eliminatòria i aquest any, amb la victòria de la setmana passada a la ciutat monegasca, acumulen en competició europea 6 partits consecutius sense rebre cap gol (612 minuts).

Massimiliano Allegri va fer rotacions aquest dissabte en el derbi de Torí, entre la Juventus i el Torí, que va acabar en empat (1-1). Higuaín, Chiellini, Pjanic, Dani Alves i Alex Sandro van tenir descans en el partit de lliga, que es va complicar i on el protagonista va tornar a ser el davanter argentí, que va anotar el gol de l'empat en el minut 92.

Els de Leonardo Jardim, que s'estan jugant la lliga contra el PSG, van guanyar 0-3 al camp del Nancy, però no van tenir tant descans. Només el migcampista Bakayoko, que arrossegava molèsties des de feia unes setmanes, i la jove estrella de l'equip monegasc, el davanter Kylian Mbappé, van ser suplents.

Els precedents afavoreixen els italians que, si passen de ronda, serà la novena vegada que arriben a una final (l'última, la temporada 14-15, quan van perdre contra el Barça per 3-1). El Mònaco només ha arribat a una final en tota la seva història: va ser la temporada 2003-04, contra el Porto, i va perdre per 3-0.

La tornada de les semifinals de la Champions, a TV3

Aquest dimarts, a les 20.45, en directe per TV3, es podrà seguir el partit de tornada de les semifinals de la Lliga de Campions, que enfrontarà la Juventus i el Mònaco al Juventus Stadium. Tota la prèvia del partit i també del que jugaran dimecres al Vicente Calderón l'Atlètic de Madrid i el Reial Madrid, a Esport3.

A les 18.45 començarà el "Zona Champions", des de Torí, on, a les 20.45, la Juventus i el Mònaco jugaran el partit de tornada de les semifinals de la Lliga de Campions. El programa el presentaran des del mateix camp Maria Fernández Vidal, Bernat Soler, Xavier Torres i Ricard Torquemada.

A plató hi haurà Agustí Alavés i Gerard Autet per fer el seguiment de la prèvia del partit d'Itàlia i també del que jugaran al Calderón dimecres l'Atlètic de Madrid i el Reial Madrid. Els de Zidane arriben al camp dels "colchoneros" amb un 3 a 0 a favor. La transmissió serà de Bernat Soler, Xavier Torres i Ricard Torquemada.