Futbol

El món del futbol es pregunta d'on treu els diners el Madrid de Florentino

Florentino Pérez no troba el seu límit. El president del Reial Madrid ha batut el seu propi rècord i pel traspàs de Cristiano Ronaldo ha pagat gairebé 100 milions d'euros. Això s'ha d'afegir als gairebé 70 que es van pagar per Kaká i els honoraris dels jugadors. Tot plegat una despesa que es fa difícil de creure que es pugui afrontar simplement amb els ingressos ordinaris del club. Això vol dir que en un futur pròxim el Reial Madrid es pot veure abocat a convertir-se en societat anònima o a vendre el Santiago Bernabéu.

Actualitzat
Florentino Pérez haurà de fer jocs de mans per amortitzar les milionàries inversions fetes per Kaká i Cristiano Ronaldo, perquè només cal donar un cop d'ull als resultats dels comptes d'explotació per observar que l'era galàctica, amb els fixatges dels Figo, Zidane, Ronaldo, Beckham i companyia, va ser absolutament ruïnosa. L'any 2001 el dèficit entre ingressos i despeses va ser de 86 milions i mig. El 2002 es va incrementar fins als gairebé 319 milions. 97,8 milions el 2003, 36 el 2004, 17,9 el 2005 i 46,3 l'últim exercici del 2006, fins a totalitzar 603,5 milions d'euros.

Camí de la societat anònima

"Pelotazos" al marge, en un moment de greu crisi en el negoci immobiliari, la solució econòmica per a Florentino podria ser la conversió del club en societat anònima i en la seva posterior sortida a borsa. L'estiu passat Joan Laporta obria una de les sessions de borsa al parquet de Wall Street; qui sap si en un futur pròxim a les borses del món es cotitzaran les accions de la marca Reial Madrid.

Crítiques des del govern

Aquesta política de grans fitxatges a preus prohibitius també ha creat rebuig en diversos sectors, que ho veuen com una provocació en temps de crisi, o un mal exemple per al jovent. En aquest sentit s'ha manifestat la secretària d'Estat d'Ocupació, Maravillas Rojo.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut