Fórmula 1

El món de la Fórmula 1 exculpa Alonso i carrega contra Ferrari pel títol que l'asturià va perdre a Abu Dhabi

Llàgrimes d'emoció al box de Red Bull i llàgrimes de frustració a Ferrari. Un error d'estratègia de l'escuderia italiana va servir en safata el títol a Sebastian Vettel. Un error que ha traspassat els límits de l'esport. Un ministre de Berlusconi ha demanat que rodin caps a Ferrari. El cas és que la Fórmula 1 ens ha ofert el campionat més apassionant de les últimes temporades. Dissabte semblava que Alonso ja tenia el seu tercer títol al sarró, però l'excés de conservadorisme en la sortida i en l'estratègia va donar la victòria al que s'ha convertit en el campió més jove de la història de la Fórmula 1: Sebastian Vettel.

Actualitzat
Les portades dels principals diaris del planeta parlen del desenllaç del mundial de fórmula 1. Als mitjans espanyols fan una defensa de la qualitat d'Alonso i critiquen l'estratègia de Ferrari. A la premsa alemanya, a més de nomenar Vettel nou ídol del país, destaquen l'esperit esportiu que ha mantingut Red Bull tot el campionat, sense donar ordres d'equip. El diari "Bild" va més enllà i qualifica la gesta de revenja contra Espanya per les últimes derrotes de la selecció de futbol. A Itàlia, totes les crítiques són per als responsables de Ferrari, i demanen canvis a l'equip directiu de l'escuderia. A Fernando Alonso se l'eximeix de qualsevol culpa. Les cadenes de televisió que van retransmetre la cursa també s'expressen en la mateixa línia.

I a França, L'Équipe" titula "Alonso, l'error de sobres" on asseguren que l'escuderia italiana va privar l'espanyol del seu tercer Mundial. L'asturià, afirma, va arribar a Abu Dhabi com a "líder del campionat del món" i amb "totes les cartes a la mà" per confirmar-lo des de la tercera plaça de la graella de sortida. No obstant això, els enginyers de Ferrari es van quedar "encegats" pel monoplaça de Mark Webber, que consideraven el principal rival, i es van oblidar de vigilar Vettel, que va acabar per convertir-se en el guanyador del Mundial més jove, als seus 23 anys.

"Ferrari empeny Alonso després d'una mala pista", titula el generalista "Libération", que assegura que "l'estratègia imposada a l'espanyol per l'escuderia no li va permetre aconseguir el tercer títol". Hi afegeix que l'estratègia "prudent" de Ferrari, que va preferir marcar Webber, "va subestimar la capacitat dels McLaren, els Mercedes i, també, els Renault", i va deixar Alonso "caçat" en el trànsit de la cursa.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut