Rafael Catalá
Rafael Catalá, ministre de Justícia espanyol, vol que es respecti la presumpció d'innocència (EFE)
Futbol

El ministre Catalá demana que no s'anticipin conclusions en el cas de Cristiano Ronaldo

El titular de Justícia ha dit que només coneix el cas pel que se n'ha publicat a la premsa i que no hi donarà credibilitat fins que els estaments pertinents no l'investiguin

Actualitzat

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha recordat aquest diumenge que cal mantenir la presumpció d'innocència per a tots els investigats, incloent-hi el cas de la presumpta evasió fiscal de Cristiano Ronaldo, i ha demanat que no s'anticipin conclusions fins que no s'aclareixin "els fets realment certs."

Catalá s'ha referit així, en una entrevista a la cadena Cope, a les informacions publicades per diversos mitjans europeus, encapçalats per l'alemany "Der Spiegel", segons les quals destacats futbolistes, com Ronaldo o Mesut Özil, i l'entrenador José Mourinho haurien utilitzat diverses societats per evadir sumes milionàries en impostos.

El ministre assegura que només en sap el que ha llegit en la premsa, que "és una informació de caràcter fiscal", i sosté que "caldrà acreditar si els fets són certs i, a partir d'aquí, si escau, es podria judicialitzar, si és que és un delicte tributari".

"Cal esperar", ha insistit el polític, que també ha recordat la presumpció d'innocència i ha afegit: "Una vegada més, no anticipem conclusions, vegem quins són els fets realment certs que s'han produït en aquest o en qualsevol altre cas, i esperem que la justícia es pronunciï."

Més filtracions

Des de l'àmbit de la justícia espanyola ja hi ha hagut una certa reacció. Dissabte mateix, un jutge va prohibir al diari "El Mundo" que seguís publicant informacions relacionades amb el cas, una ordre que el rotatiu s'ha negat a obeir.

Aquest diumenge ofereix noves informacions segons les quals els assessors de Mourinho s'haurien inventat un compte de despeses falses per estalviar un milió d'euros al tècnic portuguès. Pel que fa a Ronaldo, s'explica que el Madrid hauria tingut coneixement de les estratègies fiscals dels seus assessors mentre es portaven a terme.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut