Tenis

El Memorial Santi Silvas es converteix en el torneig de tenis en cadira de rodes més important d'Espanya

Tommy Robredo no només és el millor tenista català del moment, sinó que també treballa per ajudar que el tenis sigui un esport d'integració per als discapacitats. És per això que, a través de la seva fundació, ha organitzat a Olot el torneig més important que s'ha fet mai a Espanya de tenis en cadira de rodes: el Memorial Santi Silvas. Els millors jugadors del món no s'han volgut perdre aquesta cita indispensable.

Actualitzat
El somni de Santi Silvas, que va quedar paralític als 16 anys per un accident de moto, era que Olot fos l'escenari d'un gran torneig de tenis en cadira de rodes. El seu amic Tommy Robredo va estar treballant amb ell per fer-lo realitat, però, ara fa un any i mig, Santi va morir. Robredo, però, no ha parat fins que la il·lusió del seu amic s'ha fet realitat.

El torneig Memorial Santi Silvas té categoria ITF-2, cosa que el converteix en el més important que s'ha disputat mai a Espanya. El seu nivell seria comparable al Godó. El tenis és segurament l'esport més integrador amb els discapacitats ja que un jugador en cadira de rodes podria jugar un torneig convencional sense cap limitació. Així ho ha demostrat Tommy Robredo tot jugant un "tie break" amb, entre altres, el segon jugador mundial, el francès Stephan Houdet.

Els quatre grans favorits han disputat les dues finals. En noies, la vencedora ha estat l'holandesa de 19 anys Aniek Van Koot, sisena del rànquing mundial, que no ho ha tingut gens fàcil per superar l'anglesa Lucy Shuker, vuitena del món, en tres sets.

En homes, la final l'han jugat el suec Stefan Olsson, cinquè millor jugador mundial, contra l'holandès Maikel Scheffers, que és el sisè del rànquing.
Anar al contingut