El Manresa perd a Melilla (86-74) i haurà de guanyar el cinquè partit

Els del Bages tindran dimarts una altra oportunitat d'ascens al Nou Congost

El partit ha començat molt malament per al Manresa, que ha encaixat un parcial inicial de 12-0. Un temps mort i un 0-8 a favor dels catalans ha estat una resposta excel·lent a aquest mal inici. L'enfrontament s'havia equilibrat. Tot i això, el Melilla ha dominat el primer quart que ha acabat amb un marcador força alt: 26-21.

Amb un grandíssim Lluís Costa a la direcció de l'equip, els del Bages intentaven no despenjar-se de l'enfrontament. Però els costava trencar la barrera dels sis-vuit punts de distància. Els desencerts dels d'Ocampo combinats amb la bona punteria dels locals dificultaven la remuntada.

A 4.50 pel descans, els manresans han fet un pas endavant i s'han situat a només dos punts (35-33). Ha estat un breu  miratge perquè el Melilla continuava molt efectiu, sobretot des de la línia de tres. Els locals n'han clavat 9 de 13 en els dos primers quarts. Els jugadors han marxat als vestidors amb un 49-41 al marcador.

Amb l'objectiu de millorar la defensa, ha tornat el Manresa a la pista. Però no ho ha aconseguit d'entrada i els atacs del Melilla acabaven sempre en cistella. Els locals jugaven amb molta comoditat i sense pressió. Han arribat a aconseguir un avantatge d'onze punts (63-52). A més, els d'Ocampo evidenciaven molts problemes amb els tir lliures. Tot i això, hi ha hagut certa millora en el tram final del tercer quart, que s'ha decantat, parcialment, a favor dels catalans (16-20). El partit entrava en l'última fase amb un 65-61 per al Melilla.

Quatre punts semblaven una distància curta per aconseguir la victòria. L'efectivitat de l'enfrontament ha baixat molt. Han entrat en joc els nervis. El partit s'ha començat a aturar. Un triple de Costa ha situat un esperançador 69-67 en el marcador, però la resistència local, liderada per Dani Rodríguez, ha estat espectacular. El Melilla ha controlat molt bé la situació i ha acabat guanyant per 86-74.

La sèrie queda ara empatada a dues victòries. El Manresa té, però, el consol que el partit decisiu per saber quin dels dos equips jugarà la pròxima temporada a la Lliga ACB es disputarà, dimarts (20.30, Esport3), al Nou Congost.