L'afició manresana celebrant l'ascens a la Lliga Endesa (@BasquetManresa)
Bàsquet

El Manresa i el Breogán ja són, oficialment, equips de l'ACB

I el madrileny Antonio Martín ha estat escollit com a nou president de l'Associació

Actualitzat

L'ACB ha aprovat l'admissió del Baxi Manresa i del Café Candelas Breogán a la Lliga Endesa. Tots dos equips, que es van guanyar l'ascens des de la LEB Or a la pista, havien lliurat a l'Associació tota la documentació el 14 de juny. Des d'aquest dilluns tornen a ser a la màxima categoria del bàsquet espanyol.

El Breogán va pujar directament a l'ACB després de quedar campió de la fase regular de la LEB Or. Torna a la categoria al cap de dotze anys. Per la seva banda, el Manresa va aconseguir el retorn a l'elit després d'un emocionant playoff d'ascens contra el Melilla. Els del Bages van doblegar els seus rivals en el cinquè partit de la sèrie.

Aquest dilluns també s'ha sabut que Antonio Martín (Madrid, 1966), exjugador de l'Estudiantes i el Reial Madrid, serà el nou president de l'ACB. És el primer exjugador que aconsegueix el càrrec. Substitueix Francisco Roca, que ha ocupat la presidència des del 2014 fins al 2017. Serà el setè màxim dirigent de la institució després d'Antonio Novoa, Mariano Jaquotot, Juan Fernández, Evaristo del Río i Eduard Portela, que n'és el president d'honor després ser-ne president entre el 1990 i el 2013.

 

Anar al contingut