El Manresa es bloqueja a Tenerife i la victòria se li escapa en els últims dos minuts (66-62)

La Bruixa d'Or guanyava de set punts abans d'entrar en la recta final, però un sorprenent parcial de 12 a 2 l'ha condemnat

La Bruixa d'Or ha encaixat davant l'Iberostar Tenerife la novena derrota de la temporada, i ha estat de les que deixen la moral tocada, perquè fins a l'últim moment l'equip manresà ha tingut opcions. Ha començat absent a l'Insular Santiago Martín, fins al punt que al primer quart pràcticament no ha comparegut i s'ha posat deu punts per sota (9-19). Per la part canària, dos homes, Sekulic i Richotti, s'han trobat especialment còmodes i han assolit anotacions de dobles figures ràpidament.

El Manresa ha sobreviscut gràcies al lideratge del base Davin White i a l'esforç d'Isaac Fotu dins de la pintura i des de la línia exterior, amb dos triples oportuns. Amb això, i elevant la intensitat defensiva en el segon quart, s'ha arribat al descans amb un esperançador 34 a 31.

Una esperança que s'ha truncat en la represa amb un parcial de 7 a 0, just en el moment en què semblava que White i Fotu s'assecaven. Ha estat l'hora dels secundaris: Rizvic, capturant un rebot clau i culminant el contraatac; Marc Garcia, amb una jugada de dos més un i, més tard un triple, i dos triples més de Sakic i de Dewar han capgirat el marcador (46-47) en l'últim minut del tercer quart.

En l'últim parcial, White ha reaparegut per comandar l'atac, ara ben acompanyat per Garcia i amb la inesperada ajuda dels rebots ofensius de Rizvic, que ha esmenat errors que podien haver estat fatals. A més, un dels millors homes del Tenerife, Richotti, ha estat expulsat amb una tècnica per protestar.

A aquest punt s'ha arribat amb un màxim avantatge de 52 a 59. Però el Manresa sempre ha estat lluny de fer les coses perfectes. En els dos últims minuts, decisius, tots els mecanismes se li han bloquejat. El Tenerife ha vist la seva última oportunitat i ha posat la directa davant del desconcert dels catalans, que han passat de veure la victòria a prop a encaixar un parcial de 12 a 2.

Una derrota molt dura per a l'equip de Pedro Martínez, que s'enfonsa a la cua de la classificació amb una sola victòria, mentre que alguns rivals (Sevilla, Guipúscoa) comencen a escapar-se amb tres.