Mkhitaryan i Pogba, els dos golejadors del United a la final (Reuters)
Futbol Internacional

El Manchester United supera l'Ajax en la final de la Lliga Europa i obté un bitllet per a la Lliga de Campions

El títol de la segona competició europea no era l'únic que estava en joc al Friends Arena d'Estocolm. El guanyador també es quedava amb un lloc per disputar la pròxima edició de la Lliga de Campions. Els dos premis han estat per als anglesos

Daniel AlentoActualitzat

El Manchester United, que entrena José Mourinho, s'ha proclamat campió de la Lliga Europa superant en la final de la competició l'Ajax (0-2). El tècnic portuguès tanca la primera temporada al capdavant del Manchester United amb 3 títols: la Community Shield, la Copa de la Lliga anglesa i, aquest dijous, la Lliga Europa. I la cirereta del pastís, ha classificat el seu equip perquè pugui tornar la pròxima temporada a la Lliga de Campions.

L'Ajax, amb l'onze més jove sobre la gespa de la història de les finals de clubs del futbol europeu (22 anys i 283 dies de mitjana) i amb el futbolista més jove que mai ha jugat una final europea (Mattghijs de Ligt, 17 anys i 285 dies), ha volgut mantenir-se fidel al seu futbol d'atac, alegre i ràpid. El primer a marcar, però, ha estat el United. En el minut 17, un xut des de la frontal de Paul Pogba ha estat desviat accidentalment pel central Davinson Sánchez per acabar entrant a la porteria que defensava Onana. Els holandesos s'han llançat a l'atac propulsats per la velocitat de Bertrand Traoré, però els "red devils" han sabut defensar-se amb ordre.

En el minut 2 de la represa, la final ha quedat sentenciada amb el segon gol dels de Manchester. En un córner, Mkhitaryan ha estat molt atent per recollir la pilota després d'una rematada forçada de Smalling per anotar el 0-2. En el minut 64, Fellaini ha tingut una bona ocasió per aconseguir el tercer gol dels de Mourinho, però la seva rematada de cap ha anat directament a les mans d'Onana. L'Ajax ha continuat buscant l'atac, d'acord amb el seu estil, però sense aconseguir generar cap ocasió clara.

En els últims instants, com a homenatge, el veterà Wayne Rooney ha substituït Mata per disputar els que podien ser els seus últims minuts amb la samarreta del United. Ha estat ell, com a capità de l'equip, l'encarregat de rebre el trofeu de la Lliga Europa. Ander Herrera ha estat triat el millor jugador de la final.

El gest del Manchester City

Després del triomf del United, l'altre club de la ciutat ha felicitat els campions de la Lliga Europa. El Manchester City ho ha fet amb una piulada a Twitter, combinant les paraules "City" i "United", en un missatge que a més també serveix per reforçar el sentiment de comunitat després de l'atemptat terrorista de dilluns que va provocar la mort de 22 persones a la sortida d'un concert de la cantant Ariana Grande.