United i Ajax estaran a la final d'Estocolm (EFE)
Lliga Europa

El Manchester United i l'Ajax d'Amsterdam disputaran la final de la Lliga Europea el 24 de maig a Estocolm

Els "red devils" han hagut de patir fins a l'últim segon contra un Celta que ha fregat el miracle a Old Trafford i els holandesos s'han desfet també amb patiment de l'Olympique de Lió, que s'ha quedat a només un gol de forçar la pròrroga

El Manchester United i l'Ajax jugaran la final de la Lliga Europa el 24 de maig a Estocolm després d'eliminar en les semifinals, respectivament, el Celta i l'Olympique Lió.

A la tornada de les semifinals, el Manchester United ha empatat a un contra el Celta a Old Trafford i ha fet bo el 0-1 de l'anada a Balaídos, però ha hagut de patir fins a l'últim segon per certificar una agònica classificació. El belga Marouane Fellaini ha avançat l'equip anglès en el minut 17 i, a cinc del final, l'argentí Facundo Roncaglia ha establert l'empat  a un definitiu.

Roncaglia i Eric Bailly han estat expulsats en el minut 89 per una topada entre els dos poc després del gol de l'argentí, que ha permès al Celta creure en la remuntada. Tot i els sis minuts de descompte, les pèrdues constants de temps han evitat que hi hagués futbol, tot i que els gallecs han tingut una última ocasió de Guidetti, però no han trobat el gol que els hauria donat el bitllet per a la final. Al "Teatre del Somnis", el somni europeu s'ha acabat.

L'Ajax torna a una final 19 anys després

L'Ajax ha passat tot i perdre per 3-1 al camp del Lió. L'equip holandès s'ha avançat amb un gol del danès Kasper Dolberg en el minut 27, però just abans del descans, el conjunt francès ha capgirat el marcador amb dues dianes -la primera de penal- d'Alexandre Lacazette.

A nou minuts del final, Rachid Ghezzal ha donat emoció a l'eliminatòria en posar al seu equip a un gol de forçar la pròrroga davant un equip holandès que a set del final s'ha quedat amb un menys per l'expulsió per doble amonestació de Nick Viergever. Malgrat patir de valent, l'Ajax ha fet valer el 4-1 de l'anada a l'Amsterdam Arena i tornarà a jugar una final europea 19 anys després.