Champions

El Manchester obté un triomf insuficient davant del Bayern (3-2) i els alemanys jugaran les semis

No hi haurà reedició de l'última final de la Lliga de Campions. El Manchester United, amb Rooney a l'equip titular, va guanyar per 3-2 el Bayern de Munic, però són els bavaresos els que s'han classificat per a les semifinals gràcies al valor doble dels gols en camp contrari (2-1 a l'anada). Feia set anys que no es disputaven unes semis sense participació anglesa. Els "red devils" es van avançar per 3-0 amb dianes de Gibson i Nani (2), però Olic va retallar diferències abans del descans. L'expulsió de Rafael en el minut 50 va condicionar el joc durant tot el segon temps i Robben, amb un golàs de volea, va classificar el Bayern un quart d'hora abans del final.

Old Trafford esperava el miracle de tenir la seva estrella, i així va ser. Rooney sortia de titular. Ferguson havia enganyat els periodistes en la roda de premsa del dia abans. Però per als alemany també tornava Robben, que acabaria sent el més decisiu.

El cas és que els de Van Gaal van tornar a sortir freds, com en el partit d'anada. En el minut 2, gol de l'irlandès Gibson. I només cinc minuts després, el portuguès Nani s'inventava una gran rematada d'esperó per fer el 2-0. Rooney va fer un ensurt quan es va doblegar un altre cop el turmell afectat. I a l'altre bàndol no hi havia senyals de Robben ni de Ribéry. En el minut 41, un altre cop Nani feia el 3-0. Els de Van Gaal necessitaven ara dos gols. La sort els va acompanyar al límit del descans, amb una gran rematada d'Olic. La segona part quedava més oberta que mai.

I el Manchester United va encaixar un altre revés tot just començar la segona part, amb l'expulsió de Rafael per doble groga. Això i la substitució de Rooney, que anava al límit, va ensorrar definitivament els anglesos.

El Bayern va tancar els locals i Mario Gómez va estar a punt d'anotar el 3-2, però va ser Robben, l'heroi de l'eliminatòria contra la Fiorentina, qui es va inventar un gol reservat als millors. L'exmadriditsa regalava a Van Gaal una semifinal deu anys després de l'última que va disputar amb el Barça.