Mourinho i Guardiola se saluden amistosament abans de l'inici del partit (Reuters)
Futbol internacional

El Manchester City s'estavella contra el United i deixa escapar una bona oportunitat de situar-se tercer a la Premier (0-0)

El conjunt de Pep Guardiola ha portat clarament la iniciativa i ha rematat fins a 19 vegades sobre la porteria defensa per David de Gea però el seu domini ha estat estèril per tombar l'equip de José Mourinho

David CarballoActualitzat

El Manchester City i el Manchester United han empatat sense gols en el derbi de la ciutat anglesa disputat a l'Etihad Stadium, un resultat que complica les aspiracions de tots dos equips d'assolir la tercera plaça que dona accés directe a la Lliga de Campions la pròxima temporada. El conjunt de Pep Guardiola ha portat clarament la iniciativa i ha rematat fins a 19 vegades sobre la porteria defensa per David de Gea però el seu domini ha estat estèril per tombar l'equip de José Mourinho, que només ha xutat tres vegades entre els tres pals.

L'ocasió més clara per desfer la igualada inicial l'ha tingut el "Kun" Agüero als 10 minuts, però el seu xut s'ha estavellat al pal. En la represa, Gabriel Jesús, que ha reparegut després de tres mesos d'absència per lesió, ha marcat un gol que no ha pujat al marcador per fora de joc. En els últims minuts, el United ha acabat jugant amb deu per l'expulsió de Fellaini, que ha donat un cop de cap a Agüero poc després d'haver vist una targeta groga per una falta.

Malgrat acabat amb superioritat numérica, el City no ha pogut fer el gol de la victòria i el United ha resistit per sumar un punt que manté oberta la lluita per la tercera posició de la Premier League. Ara mateix, l'equip de Guardiola és quart amb 65 punts, un més que el United, però tots dos estan molt a prop del tercer, el Liverpool, que en té 66 però amb un partit més que els dos equips de Manchester